milivolt electronics world news Kayin_mantari_hasadi_basladi-didimhaber.net
25-02-2015

Kayn mantar hasad balad

Kayn_mantar_hasad_balad

Aydn-n Efeler ilçesi Kzlcaköy Mahallesi/nde, Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü/nce hazrlanan "Kayn Mantar Yetitircilii" projesinde hasat balad. Bakanlk tarafndan krsal alanda yaayan kadnlar tarmla ilgili konularda ve ekonomik faaliyetlerde eitim yaym yöntemleri ile eitmek, tarm üretiminde kaliteyi arttrmak, kalknmada kadnlarn daha faal rol almalarn salamak, krsaldaki kadnn ekonomik ve sosyal konumunu iyiletirmek ve güçlendirmek amacyla Kalknma Bakanl destekli, "Kadn Çiftçiler Tarmsal Yaym" projesi yürütülüyor.

l müdürlüü personeli, projenin uyguland Kzlcaköy, Kök ilçesi Güzelköy ve Kuyucak ilçesi Gencelli mahallelerindeki mantar iletmelerinde incelemelerde bulundu ve yetitiricilerden bilgi ald. Kadn çiftçiler Nurgül Erdal, Vildan Candal, Kezban Dorul, Hatice Erdal ve Sülfiye Demiralp, kayn mantar üretime 100 metrekarelik serada balad. Amaçlarnn, Kzlcaköy-ü kayn mantar üretim merkezi haline getirmek olduunu belirtildi. Projeye Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü Bitkisel Üretim ve Bitki Sal ube Müdürlüü ile Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ba Bahçe Bölümü-nce teknik destek veriliyor.

Köylü kadnlar mantar üretimine balad

Üretimin sera içinde olduunu ve ylda dört hasat yaptklarn belirten Candan, “Tamamen organik olarak üretilen mantarlar, kompostlarla tek tek ilgilenilerek çok emek isteyen bir süreçten sonra meyve vermeye balyor. Kayn mantar projemize, be ortak bayan arkada baladk. Çiftçi kadnlar kalkndrmak adna. Bu bizim ilk seramz, ilk mantarmz. 100 metrekare bizim seramz. Eer her taraf dolu olduunda 430 torba oluyor. 10 ton komposttan da yüzde 25-i falan bize mantar olarak geri dönecek. Eer çok düzenli bir bakm yapabildiimiz takdirde iki, iki buçuk ton arasnda bir mantar elde edeceiz. Mantarmz tamamen doal. Ben de bu ie balamadan önce bu mantardan hiç yememitim. Yedim, gerçekten çok güzel. Yetitirip pazarn da bulduumuzda hedefimize ulam olacaz.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..