milivolt electronics world news DVASEN_Bakan_Demirci:_Diyanet_leri_Bakanl_zerk_olmal-didimhaber.net
20-12-2013

DVASEN Bakan Demirci: Diyanet leri Bakanl zerk olmal

DVASEN_Bakan_Demirci:_Diyanet_leri_Bakanl_zerk_olmal


OSMAN AKÇAY | AYDIN - 20.12.2013 13:19


Tüm Memurlar-Sen Konfederasyonu Diyanet ve Vakf Çalanlar Sendikas (DVASEN) Genel Bakan Hüseyin Demirci, ülkenin gelecei için ülke insannn üzerinde söz sahibi, inisiyatif sahibi, itibar olan bir Diyanet leri Bakanl'na ihtiyaç olduunu söyledi. Diyanet leri Bakanl’nn özerk olmas gerektiini ve bakannn delege sistemiyle seçilmesiyle daha da güvenilir olacan belirten Demirci, çalanlarn haklarnn korunmas için de bunun gerekli olduunu ifade etti: "Eer ki biz siyasi partilerin, hükümet partisinin, bakanlarn, milletvekillerinin basksndan kurtulmak istiyorsak Diyanet özek olmal, Diyanet leri Bakan delege sistemiyle ibana gelmeli. Siyasi otoritenin atad Diyanet leri Bakan, ancak kendisini atayan siyasi iradeye kar sorumlu olur. Böyle olunca da Diyanet leri Bakanl ile çalanlar arasnda güven hiçbir zaman olumayacaktr."

Aydn tekilatyla buluan DVASEN Genel Bakan Demirci, Diyanet leri Bakanl ve müftülüklerin ileyiini eletirdi. Atamalarda ve yer deitirmelerde torpil uygulandn iddia eden ve sebep olarak da bakann hükümet tarafndan atanmasn gösteren Demirci, “Bu çok iyi bilindii için 1980’lerden önce ve sonra Diyanet'i siyasallatrmaya çalanlar, baarl olamadklar emellerine maalesef sendikalar vastasyla girmiler ve baarl olmular. u anda brakn Diyanet çalanlarn, sokaktaki Mehmet emmiye, Ali abiye sorsanz, 'Hangi sendika, hangi partinin' diye söyler. Oysa sivil toplum kurulular içerisinde yer alan sendikalarmz tamamyla siyaset üstü, tamamyla siyasilerimizin her birisine eit mesafede olup ülkemizin hayrna olan ilerde onlarn yannda olmak ama ülkemizin hayrna olmayan ilerde onlara yapc tenkidini yaparak siyasi partilerimize k olma görevi olma görevi üstlenen kurululardr. DVASEN’in olmad illerde sendika aalar, sendika derebeyleri oluuyor. Brakn sendika aalklarnn olumasn, imdiki modern tabiriyle derin devlet dediimiz, Ergenekon dediimiz, sendikacln da derin devleti, Ergenekon’u oluuyor. 'Bugün dediimiz olmad' diye artk sendika, müftülere yer beendirme tehdidinde bulunuyor. Sendikadan istifa eden bir din görevlisine varp, 'Sen bizden istifa ettin. Bundan sonra geri dönmediin sürece senin hiçbir iin müftülükte olmaz.' tehdidinde bulunuyorlar. Biz DVASEN olarak dinî cemaatlerin, tarikatlarn, hepsini seviyor, sayg duyuyoruz ama cemaatlerin, tarikatlarn, mezheplerin, siyasi partilerin, mereplerin hepsinin üstünde bir Diyanet leri Bakanl olmas gerek.” dedi.

nsann olduu yerde hata, torpil, hatr gönül ilikisi, ve beklentilerin de olduunu söyleyen Hüseyin Demirci, “Days olan, hatrl kiisi olan, siyasi otoriteden bir arac bulan rahatlkla ehir merkezine gelebiliyor. Gariban arkadalarn emekli olmalar kaderi oluyor. Onun için biz diyoruz ki Diyanet leri Bakanl Atama Nakil Yönetmelii deimeli, kdem ve puan sistemi getirilmeli. Bunun olmad yerde müftülerimiz ve Diyanet leri Bakanl töhmet altnda kalmaya devam edecek, çalanlaryla arasnda güven hiçbir zaman olumayacaktr. Biz Diyanet'te mülakatlarn tamamen kaldrlmasn teklif ediyoruz.” ifadelerini kulland.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..