milivolt electronics world news Egeli_kadnlar_Aydnda_bulutu-didimhaber.net
02-05-2015

Egeli kadnlar Aydnda bulutu

Egeli_kadnlar_Aydnda_bulutu

Efeler Belediyesi ve Efeler Kent Konseyi Kadn Meclisi ibirliiyle 9. Ege Kadn Bulumas Aydn'da düzenlendi. Açlta konuan Efeler Belediye Bakan Mesut Özakcan, "Ülkemizin sorunlar arasnda ilk aklmza gelen isizlik, yolsuzluk, yoksulluk, gençlik sorunlar, kadn sorunlar deriz. Bunlar ülkemizin gerçei ama bütün bu sorunlarn üzerinde, ülkemizde demokrasi sorunu var. Kadnlarmzn oluturduu platformlarla gerçekletirilen çalmalar sonunda demokrasimizi gelitirmeliyiz. Ülkemizde henüz demokrasinin d’si var." dedi.

Aydn Serbest Muhasebeci Mali Müavirler Odas'nda yaplan bulumann açlnda konuan Bakan Özcakcan, kadnlardan demokrasiye sahip çkmalarn istedi. Kadn meclislerinde güzel görevler yaptklarn belirten Özakcan, “Dünyada sana, bana, ona göre demokrasi yok. Demokrasi, evrensel ilkeleri olan, insan onuruna yarar yönetim eklidir. Ortak akl ortaya koyularak toplumun, ülkemizin huzurlu ve bar içerisinde, gelecee umutla bakaca bir ortam oluturmalyz.” dedi.

Toplantnn koordinatörü, Denizli Kadn Platformu Bakan Nurten Karak ise, “Toplantnn temel amac, Ege Bölgesi'ndeki bamsz kadn örgütlenmeleri arasnda bilgi ve deneyim akn salamak, balar güçlendirmek ve kadnlarn sosyoekonomik, kültürel anlamda gelimesi hususunda uygulanabilir etkin çözüm önerileri oluturulmasn salamak. Eit ve adil bir dünya için haklarmz istiyoruz. Hep birlikte taleplerimizin peindeyiz." dedi.

Efeler Kent Konseyi Kadn Meclisi Bakan Gülsevil Ergünolu da kadn meclislerinin çalma yapabilmesi için belediyelerin katksnn çok önemli olduunu vurgulad. Ergünolu, "Eer kent konseyleri çalabiliyorsa, ilevini yapabiliyorsa belediye bakan ve bakan yardmclarnn destei olmadan yapamaz. Biz bu konuda çok anlyz. Belediyemiz 1 yanda, yarm yanda kent konseyimiz ama bakan ve bakan yardmclarmzn desteiyle yaptmz iler çok yandadr." diye konutu. Aydn'daki sivil toplum kurulularyla "biz" anlayyla çok güzel çalmalar yaptklarn ve yapmaya devam edeceklerini kaydeden Ergünolu, unlar aktard: "Eer biz kadnlar istersek yapamayacamz hiçbir ey yok. Biz kadnlar, emeimizin ve çalmamzn karln alabilmek için, biz olabilmek için, Ege Bölgesi'ndeki birlik ve beraberlii salayabilmemiz için yapacamz bu toplantdan umuyorum ki biz olarak çkacaz. Türkiye'de, Ege'nin kadnlarnn farklln göstereceimize inanyorum."

ki gün sürecek 9. Ege Kadn Bulumas’nda kadnlarn skntlar, eitimi, ev eksenli çalan kadnlar, i kadnlarnn sivil toplum kurulularndaki yeri, kadn örgütlerinin gelimesi, problemleri ve kadnlarn dier meseleleri ele alnacak. zmir, Mula, Kütahya, Afyonkarahisar, Uak, Denizli ve Aydn’dan kadnlarn geldii bulumaya Bakan Özakcan ve ei Gülay Özakcan, Efeler Belediye Bakan Yardmcs Sümran Ünal, Kent Konseyi Kadn Meclisi Bakan Ergünolu, Denizli Kadn Platformu Bakan Karak ve söz konusu illerden kadn sivil toplum kuruluu temsilcileri katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..