milivolt electronics world news CHP'li_Tezcan:_Kaymakamlar_ve_valiler_AKP_propagandasna_yardm_ediyor-didimhaber.net
04-05-2015

CHP'li Tezcan: Kaymakamlar ve valiler AKP propagandasna yardm ediyor

CHP'li_Tezcan:_Kaymakamlar_ve_valiler_AKP_propagandasna_yardm_ediyor

CHP Aydn l Bakanl’nda düzenledii basn toplantsnda konuan CHP Genel Bakan Yardmcs ve Milletvekili Bülent Tezcan, kaymakamlarn ve valilerin AK Parti milletvekili adaylarna propaganda için toplantlar düzenlediini iddia etti. Efeler ve Söke ilçelerinde kaymakamlklar tarafndan düzenlenen toplantlara AK Parti Urfa Milletvekili ve Aydn milletvekili aday Zeynep Karahan Uslu’nun propaganda yapmas için davet edildiini ileri süren Tezcan, “Parti devleti uygulamalarndan kaynaklanan adaletsiz ve eitsiz yar uygulamalar, artk atomize olmu biçimde ilçelere kadar inmi ve seçim çevrelerimizde kaymakamlar, sürece dorudan doruya müdahil olup iktidar partisi adaylarna tantm toplants yapacak noktaya gelmitir. Böyle bir eyin ne demokraside ne hukukta ne de siyasette yeri vardr. Aydn’da kaymakamlar eliyle aday tantm toplantlarnn yapldn görüyoruz.” dedi.

CHP Genel Bakan Yardmcs Tezcan, "Siyasi partiler, seçim sürecinde partiler çalmalarn sürdürüyorlar. Hedefimiz, sandkta millet iradesinin demokratik bir ekilde olumas, milletin özgürce sanda giderek karar vermesi. Onun için de partiler projelerini anlatyor. Biz de özellikle yaanacak bir Türkiye kurma konusundaki temel stratejilerimizi her bölgede anlatyoruz vatandalarmza. Biz eit, adaletli bir yar istiyoruz. Milletimize güveniyoruz. Milletimizin, yaanabilir bir Türkiye konusunda CHP’yi sandktan çkaracana inanyoruz ve bu yetkiyle Türkiye’yi yaanacak bir Türkiye olarak yeniden ina etmek istiyoruz.” ifadelerini kulland.

Söke ve Efeler kaymakamlklar vastasyla yaplan toplantlarda AK Parti milletvekili adaylarna propaganda yaptrldn ifade eden Bülent Tezcan, “Bugün de Koçarl’da bir benzerinin yaplacann haberini aldk. Kaymakamlktan muhtarlara telefon ediliyor, muhtarlar toplanyor. Daire amirleri var. Devletin bürokratlar var. Urfa milletvekili toplantya çarlyor, belli ki Urfa milletvekili, Aydn’da tannmyor. Tannma ihtiyac var demek ki. Urfa milletvekili, kaymakam vastasyla yaplan toplantda muhtarlarla buluturulup konuma yapp propaganda yapma yolu açlyor. Bu kabul edilebilir, anlalabilir bir ey deil. imdi ben baz sorular ortaya atyorum. Buna cevap vermek zorundalar. Bunu hem kaymakamlar hem Aydn Valisi hem çileri Bakan hem Babakan bu sorular cevap zorundadr. Aydn'n Efeler ilçesinde muhtarlara gelen telefonda deniyor ki, muhtarlar kaymakamlk toplant salonuna davet ediliyor. Tarih, zaman veriliyor. Bu toplantnn kene zararlsyla, kanamal kene zararlsyla mücadele toplants olduu anlatlyor. Konu ilginç, kanamal kene zararlsyla mücadele toplants. Muhtarlar da gidiyorlar toplantya. Toplantda kaymakam, Milli Eitim müdürü, Tarm ilçe müdürü, bürokratlar var ve bu toplantda AKP Urfa milletvekili geliyor. imdi ben merak ediyorum, bizlere bir davet gelmedi. Hiçbir milletvekiline bu konuda bir davet gelmedi. Tekrar soruturduk ki keneyle mücadele toplantsnda Urfa milletvekilinin ne ii var? Merak ettik, Tarm Komisyonu üyesi mi diye. Tarm Komisyonu üyesi de deil, hiçbir ilgisi yok. Tam tersine Tarm Komisyonu üyesi, iktidar partisinin bir milletvekili var Aydn’da. Muhtemelen onlar çarp çarmadklarn bilemiyorum ama muhalefeti çarmadklarn biliyorum. Eer keneyle mücadele edilecekse ilk önce bizim çarlmamz lazm, çünkü dört senedir milletin kann emen kenelerle nasl mücadele edileceini örendik Parlamento'da. Bir hayli tecrübe sahibiyiz. Keneyle mücadele edilecekse bizim olmamz lazm orada. Bizim göstermemiz lazm, milletin kann emen, soyan kenelerle nasl mücadele edilir diye. Bu çok açk biçimde suçtur, ayn zamanda ahlâken kabul edilebilir bir ey deildir.” eklinde konutu.

Aydn Valisi Erol Ayyldz’, siyasi partilerin çalmalarnda adaletli davranmaya çaran Tezcan, “Aday tantm toplants, en ufak tabirle bu utanmazln daniskasdr. Belli ki burada kaymakamlar vastasyla bu süreci devam ettirmek istiyorlar. Kaymakamlara da buradan bir çar yapma ihtiyac duyuyorum. Sizler devletin kaymakamsnz. Bu iktidarn ömrü bir aydr. Biz sizi hukuka uygun davranmaya çaryoruz. Bu iktidar, 7 Haziran’dan sonra yok. Bu hükümet, 7 Haziran’dan sonra yok. Bu talimat verenler, 7 Haziran’dan sonra yok ve hattâ kendi yaptklarn temizlemenin ve kendi hesabn veremeyecekleri eylerin tela içerisindeler. O yüzden kaymakamlarn derhal hukuk snrlar içerisine çekilmeleri ve kendilerine ola ki baskyla, korkutmayla, yldrmayla bu tip talepler geldiinde cesaretle reddetme tavsiyesinde bulunuyorum. Biz biliyoruz ki uzun zamandan bu yana devletin valisi olma yerine iktidarn, hükümetin valisi olma, hattâ hepsinin ötesinde bir siyasi partinin, iktidar partisinin valisi olmas konusunda maharetli çabalar sergilediini biliyoruz. Bütün siyasi partilerin adaletli yarabilecei bir toplum oluturulabileceinden üpheliyim ama o tabloyu bozacak admlar atmamas konusunda Aydn Valisi’ne de çar yapyorum.” dedi.

Toplantya CHP Aydn l Bakan Hikmet Saatç, Efeler lçe Bakan Bayram nci ve dier partililer katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..