milivolt electronics world news Ba-Kur_borcu_olan_esnaf_ve_sanatkarmz_SGKya_urasn-didimhaber.net
05-05-2015

Ba-Kur borcu olan esnaf ve sanatkarmz SGKya urasn

Ba-Kur_borcu_olan_esnaf_ve_sanatkarmz_SGKya_urasn

Aydn Marangozlar Odas Bakan Süleyman Algün, Ba-Kur borcu olan esnaf ve sanatkarlarn, salk hizmetlerinden faydalanmas için torba kanunla yaplan düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiini söyledi. Ba-Kur borcu olanlarn, bu haktan faydalanmak için mutlaka SGK'ya uramasn ve durumunu deerlendirmesini isteyen Algün, “Borcu olan esnaf ve sanatkarmz, bu haktan yararlansn.” dedi.

Yllardr talep ettikleri fakat bir türlü yerine getirilmeyen, esnaf ve sanatkarlarn Ba-Kur'a borçlarnn askya alnmas ve salk hizmetlerinden faydalanmasyla ilgili bir açklama yapan Oda Bakan Algün, “Son çkarlan torba kanun gerei, bir yl ve üzerinde borcu olanlarn, borçlarn ödeme gücü yoksa borçlar askya alnacak ve emeklilikte eer ihtiyac olursa askya alnan günlerini yeniden kullanabilecek. 15 yldr salktan yararlanamayan, says yüz binleri aan borçlu esnaf ve sanatkarlarmz açsndan olumlu bir adm saydmz bu çalmay destekliyoruz ve bir an önce SGK kurumunun bu ilemlere balamasn istiyoruz. Salktan yararlanmad halde salk primine art faizler ve gecikme zamlar ekleyerek bir adaletsizlik vard, bu hatadan dönülmü olmas sevindiricidir.” eklinde konutu.

Borçlu esnaf ve sanatkarn, SGK uygulamaya balad andan itibaren bu haktan faydalanmasn tavsiye eden Süleyman Algün, “Eer kanunen mümkünse dier kurumlara olan borçlarla ilgili çkarlan yeniden yaplandrma tekrar gözden geçirilmelidir. Odamza kaytl esnaf ve sanatkarlarmz, uygulama duyurularn takip etsinler. Eer yasal süre içinde bu haktan yararlanmazlarsa yarnlarda çok daha sorun yaayacaklar gerçei ortadadr. Henüz SGK bu konuda çalmaya balamamtr. Uygulamann bir an önce balamas, salk sorunu olan esnaf ve sanatkarlarmz açsndan önem arz etmektedir.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..