milivolt electronics world news Hukuksuzlukta_varlabilecek_baka_bir_nokta_kalmamtr-didimhaber.net
07-05-2015

Hukuksuzlukta varlabilecek baka bir nokta kalmamtr

Hukuksuzlukta_varlabilecek_baka_bir_nokta_kalmamtr

Adana ve Hatay'da Milli stihbarat Tekilat'na (MT) ait TIR'lar durduran savclar ve bir Kurmay Albay hakknda tutuklamaya yönelik yakalama karar çkartlmasna hukuk camiasndan tepkiler devam ediyor. Karar deerlendiren Aydn Barosu Bakan Gökhan Bozkurt, yarg üzerinden yaplmaya çallan hesaplamann, devleti ve ülkeyi büyük bir kaosa sürüklediini söyledi. Hukuksuzlukta varlabilecek baka bir nokta kalmadn belirten Bozkurt, “Bundan bir adm ötesi ise olsa olsa Türk Medeni Kanunu'nun maddelerinden birkaçn dayanak gösterip insanlar tutuklamak olabilir ki, açkças buna bile armayacak hale geldik.” dedi.

Hukuka aykr tutuklamalarda vatandalardan sonra avukatlarn, hakimlerin ve son olarak da cumhuriyet savclarnn hedef olarak seçildiini belirten Aydn Barosu Bakan Gökhan Bozkurt, ”Tutuklananlar artk kiiler deil, yarg ve adalettir. Halkmzn yargya olan güveni sfrlanmtr. Avukatlarn, hakimlerin ve savclarn tutuklanabilmesine dair mevzuat ve koullar bellidir. '2802 sayl Hakimler ve Savclar Kanununun 88. maddesi' açkça ortada iken, bu tutuklamalar bakmndan hukuki bir eyler söylemek imkansz hale gelmitir. Yakalama karar ve emrine 2802 sayl yasann 82-85 ve 89. maddelerini yazarken arada bulunan 88. maddenin unutulduunu ya da gözden kaçtn düünmek sanrm mantkl olmayacaktr. Hukuksuzlukta varlabilecek baka bir nokta kalmamtr. Bundan bir adm ötesi ise olsa olsa Türk Medeni Kanunu'nun maddelerinden birkaçn dayanak gösterip insanlar tutuklamak olabilir ki, açkças buna bile armayacak hale geldik.” eklinde konutu.

Hukuksuzluun kimi hedef aldna bakmadan hukuk ve adalet mücadelelerini sürdüreceklerini de belirten Bozkurt, “Sorumlulara sorumluluklarn, henüz tutuklanmam bulunan hakim ve savclarmza anayasa ile vicdan ve de herkese akl selimi bir kez daha hatrlatyoruz. Savunmay temsil eden ve hukukun üstünlüünü hatrlatmaktan asla bkmayan, her zaman ayn noktada dimdik duran Aydn Barosu olarak, bu duruumuzdan asla taviz vermeyeceiz.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..