milivolt electronics world news TBB_Bakan_Feyziolu:_Bugn_Trkiye'nin_en_byk_sorunu_keyfiliktir-didimhaber.net
08-05-2015

TBB Bakan Feyziolu: Bugn Trkiye'nin en byk sorunu keyfiliktir

TBB_Bakan_Feyziolu:_Bugn_Trkiye'nin_en_byk_sorunu_keyfiliktir

Aydn Barosu’nun düzenledii plaket töreninde konuan Türkiye Barolar Birlii (TBB) Bakan Metin Feyziolu, bugün Türkiye’nin en büyük skntsnn keyfilik olduunu söyledi. Türkiye’de hukukun üstünlüünün deil, üstünlerin hukuku olduunu belirterek, “Adliyede, hastanede, sokakta, trafikte keyfilik. Yüksek yargda keyfilik. Belediyede keyfilik. Her noktada keyfilik, Türkiye’nin en büyük sorunudur. Bu keyfiliin altndaki sebep, hukukun üstün olmas yerine, üstünlerin hukukunun giderek baskn çkmasdr. Bir yerde hukuk üstün deil, üstünün hukuku geçerliyse üstünü tanyan i takipçileri orada geçerli olur, avukat deil.” dedi.

Baronun sosyal tesislerinde, meslekte belli bir yln dolduran Aydnl 21, Denizlili 4 avukata plaket töreninde konuan TBB Bakan Feyziolu, “Türkiye’de hala yurttalarmzn önemli bir ksm hukuka, adalete, aydnlk bir gelecee inanyorsa, hala hukuk içerisinde, demokrasi içerisinde çözüm bulunacaktr eninde sonunda diyorsa kendinizle lütfen gurur duyun. Hem de baya bir gurur duyun. Türkiye’de bu umudu son be yldr ayakta tutan ve mücadele ettiimizde mutlaka baaracaz dedirten siz oldunuz. Bu ülkenin baka kurumlar birer birer çökerken ve baskya boyun eerken avukatlarn binlerce yllk misyonlarn bir kez daha bu ülkede hayata geçirdik. Ben her bir meslekdamla hak mücadelesinin asli unsuru olduu için gurur duyuyorum. Bugüne kadar hak datmak ve hak için mücadele etmekle görevli olan avukatlar, bugünün Türkiye’sinde Türkiye’nin birlik ve bütünlüünü özgürlükler, demokrasi, insan haklar paydasnda salamakla artk yükümlüdür.” dedi. Türkiye'nin, kendisine medeni ve demokratik diyen ülkeler içerisinde snavsz avukatlk yaplan tek devlet olduunu kaydeden Feyziolu, “Çözüm, hukukun üstünlüü ve avukat saysn snrlamak. Bu ikisi yaplmad takdirde bu meslein de hukuk devletinin de demokrasinin de sürdürülebilirlii kalmamtr. Bütün bunlar, siyaset yapyor diye suçlayanlara bir kez daha izah edeyim. Dibine kadar siyaset yapyorum. Sonuna kadar siyaset yapyorum. Bu görevde olduum sürece, nefes aldm sürece, ölene kadar da bu siyaseti yapmaya devam edeceim. Bu sandnz popülist, ucuz, s siyaset deildir.” dedi.
Metin Feyziolu
Barolar olarak omuz muza hak ve hukuk mücadelesi verdiklerini belirten Aydn Barosu Bakan Gökhan Bozkurt ise, “Hattâ savunmay savunmak zorunda kalyoruz. artlar ne kadar zor olursa olsun, bu görevimizi yapmaya sonuna kadar devam edeceiz. Barolar olarak iki yönlü görevimiz var. Meslektalarmza hizmet etmek, ancak bundan daha deerli, aslnda varlk sebebimiz olan Avukatlk Yasas'nn bize yükledii görev olarak halkmzn, en temel insan haklar bata olmak üzere bütün haklarn savunmak, avukatlarn haklarn savunmak. Yaptmzn ad, savunmamzn ad müdafaa-i hukuktur. Zor bir süreçten geçiyoruz. Hakkn hukukun artk yok edildii, edilmeye çalld diye cümleler kuruyorduk farkndaysanz. Ark hukuku, hukuka dair cümlelerle izah etmenin imkansz olduu günlerdeyiz. Buna ramen biz hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceiz.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..