milivolt electronics world news Leylek_yavrular_yumurtadan_kt-didimhaber.net
09-05-2015

Leylek yavrular yumurtadan kt

Leylek_yavrular_yumurtadan_kt

Yavrulamak için Aa Büyük Menderes havzasna gelen leyleklerin yavrular yumurtadan çkmaya balad. Elektrik direkleri ve evlerin çatlarna yuva yapan leyleklerin yavrular, hzla büyümeye devam ediyorlar.
Leylek yavrular yumurtadan çkt
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Tabiat Tarihi Uygulama ve Aratrma Merkezi ve Ege Üniversitesi Tp Fakültesi Halk Sal Ana Bilim Dal öretim üyeleri ve Ekosistemi Koruma ve Doa Sevenler Dernei (EKODOSD) ibirliiyle yaplan, elektromanyetik alanlarn leyleklerin üremeleri ve geliimi üzerine etkilerini aratrma çalmas devam ediyor. Çalma kapsamnda leyleklerin yuvalarnda yaplan incelemede, yavrularn yumurtadan çkmaya balad görüldü. Çalmalar hakknda bilgi veren EKODOSD Bakan Bahattin Sürücü, “lk yavrular, Söke’nin Avar Mahallesi’nde bulunan yuvalarda hzla büyümeye balad. Yeni tüylenen yavrular kzgn günein yakmamas için ebeveynler, kanatlarn siper etmektedir. Bugünlerde en çok merak edilen, Avar Mahallesi’ndeki 11 yumurtal yuva ve bu yumurtalardan kaç yavru çkaca. Bugüne kadar en fazla 6 yavrunun tespit edildii yuvalarda, bu yuvadan daha fazla çkmas halinde, iki ebeveynin de olduu düünülürse yuvada yer sknts kaçnlmaz olacaktr.” dedi.
Leylek yavrular yumurtadan çkt
Çöplerin geliigüzel doal alanlara ve dere yataklarna atlmas sonucu çevre kirlilii yaandn, bu çöplerin kendisine yuva yapmaya çalan leyleklerin davranlarn da etkiledii belirten Sürücü, “Atlan saman ipi, naylon ve plastik atklar leylekler tarafndan yuvaya getirilmekte, bunun sonucunda da olumsuz durumlar meydana gelmektedir. Birçok yavrunun aya kopmakta, sakat kalmakta ve yaamn yitirdii görülmektedir. Köylerin mahalleye dönümesiyle birlikte belediyelerin çöpleri düzenli olarak toplamasnn, bu tür olumsuz durumlar önleyeceini umuyoruz.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..