milivolt electronics world news Vakflar_Haftas_etkinlikleri_balad-didimhaber.net
11-05-2015

Vakflar Haftas etkinlikleri balad

Vakflar_Haftas_etkinlikleri_balad

Aydn'da Vakflar Haftas etkinlikleri, Efeler ilçesinde çelenk töreniyle balad. Hükümet kona önündeki törende konuan Aydn Vakflar Bölge Müdürü Selami Katran, “Vakflar Genel Müdürlüü kaytlarna göre Osmanl ve Selçuklu döneminden günümüze intikal etmi ve yöneticisi kalmam 41 bin 750 adet vakf mevcuttur. Bu tarihi vakflarn tüzel kiiliklerini günümüzde de sürdüren Vakflar Genel Müdürlüü, kurucularnn belirledii amaçlar dorultusunda örencilere burs vermekte, muhtaç vatandalara maa ve gda yardm yapmakta, ayrca binlerce yllk vakf eserlerinin bakm ve onarm gerçekletirmektedir.” dedi.

Toplumda vakf duyarlln arttrmak, yardm duygusunu gelitirmek, dayanmann önemini anlatmak ve insanlarn gönül zenginliine ulamasna yardmc olmak amaçlarn tadklarn belirten Bölge Müdürü Katran, “Vakf, tarih boyunca süregelmi yardmlama ve dayanma duygusunun kurumlam halidir. O halde vakf, insanln mutluluunu amaçlayan bir sistemler bütünüdür. Tarihte ilk vakf olarak, Hz. Ömer (ra)’in Hayber’in fethinden sonra ganimet olarak kendisine düen bir araziyi satlmamas, miras braklmamas ve hibe edilmemesi artyla fakir, köle, misafir ve Allah yolunda olanlarn istifadesi için vermesi kabul edilmektedir.” dedi. Vakflarn en görkemli zamannn Osmanl mparatorluu devrinde yaadn belirten Selami Katran, “Osmanl insannn günlük hayatnda hemen her gün karlat ve yararland cami, medrese, hastane, han, hamam, köprü, çeme, su tesisi, imarethane gibi kamusal nitelikli kurumlarn neredeyse tamam, padiahlar ve dier yönetici zümreler tarafndan hayrat olarak yaptrlmtr. Bunlarn hizmetlerinde süreklilii salamak üzere gelirlerini temin eden kervansaray, bedesten, dükkan, ba bahçe gibi dier mal ve mülkler de akar olarak vakfedilmitir. Bölge müdürlüümüz hizmet alan içinde toplam 176 adet tescilli eski eserimiz bulunmakta olup bunlarn büyük bir bölümü restore edilmitir. Onarm ve restorasyon ilerimiz devam etmektedir.” eklinde konutu. Vakflarn, varlklarn vatan ve milletine armaan edenlerin eserleri olduunu aktaran Katran, “Vakfta muhatabn mutlu olmas hedeflenmitir. Verenin de alann da gizli tutulmas usul edinilmitir. Sadaka talar, bunu kantlar niteliktedir. Ülkemizde huzur ve refahn daim olmas, hogörü ve sevginin artmas, efkat ve merhamet duygularnn gelimesi dileklerimle vakflara gönül veren, vakfeden, vakflara hizmeti geçen tüm geçmileri rahmetle anyorum.” dedi.

Törene, Aydn Vali Yardmcs brahim Yurdakul, Vakflar Bölge Müdürü Selami Katran, Aydn Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii Bakan Selahittin Çetindoan, Vakflar Bölge Müdürlüü personeli ve örenciler katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..