milivolt electronics world news DSP_Lideri_Trker:_Hukukun_stnl_artk_yalnz_AKP'nin_stnldr-didimhaber.net
11-05-2015

DSP Lideri Trker: Hukukun stnl artk yalnz AKP'nin stnldr

DSP_Lideri_Trker:_Hukukun_stnl_artk_yalnz_AKP'nin_stnldr

AK Parti’nin baz gazetelere verdii hukuk ilann deerlendiren DSP Genel Bakan Masum Türker, baln yanl atldn iddia etti. Türkiye’de hukukun üstünlüünün olmadn söyleyen Türker, “Bugün gazetelere AK Parti ilan vermi: 'Üstünlerin hukukuna son verdik, hukukun üstünlüünü getirdik.' Bence o ilann bal u olmalyd: 'Hukukun üstünlüü artk yalnz AKP’nin üstünlüüdür.' Çünkü onlardan yanaysanz, onlarla ayn görüteyseniz her eyi alabiliyorsunuz, onlardan yana deilseniz kartsnz. Bu da ayrmclktr.” dedi.

DSP olarak tek adamla ve bakanlk sistemine kar olduklarn ifade eden Genel Bakan Türker, Aydn l Bakanl’nda yapt açklamada, “Bakanlk sistemine karyz. Cumhurbakan, bakanlk sistemiyle ilgili ne söylüyorsa doru söylemiyor. Parlamenter sistem iyi deilse 12 yldr sen iktidardaydn, o zaman bu sistemi sen çöktürdün. Bu nedenle bu noktada çok farkl bakyoruz. Anayasa deiikliinin, özgürlüklerin gerektirdii kadar yaplmasndan yanayz. Türkiye’de hiç kimse etnik, mezhepsel açdan bir farklla tâbi olmamal ama tek adam yönetimine gideceksek, bunun ne kadar yanl olduunu son dönemlerde iki hakimin mahkum edilmesinde gördük. u anda dünyada, hakimini ald karardan dolay hapishaneye gönderen tek ülkeyiz. Hakimler yarglanabilir; cinayet iler, aile kavgas vardr, rüvet alr. Ondan dolay cezalandrlmasna hiç kimsenin itiraz yok ama verdii karardan dolay bütün hakim camiasn siyasi bir karar eklinde lanse edip mahkum ettiiniz zaman Türkiye’de hukuksuzluun yok olduu ortaya çkar.” eklinde konutu.

Son dönemde yaanan sürecin, bir ayrmclk ve ötekiletirme politikas olduunu söyleyen Masum Türker, “Geçmite farkl düünenlere, 'Sen komünistsin' dediler, dladlar. Daha sonra dinsizlii gündeme getirdiler. imdi de ayn dinden olup birlikte yol yürüdükleri insanlar ters düünce onlar yargladlar. Onlardan olun olmayn hemen birisine sen bir ey söyledin mi, 'Sen paralelsin' yaftas koyuyorlar Bu, Türkiye’de ötekiletirme, kutuplatrma sürecinin belirgin bir yapsdr.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..