milivolt electronics world news Ogrenciler_TUBITAK_4006_Bilim_Fuari'nda_projelerini_sergiledi-didimhaber.net
14-05-2015

renciler TBTAK 4006 Bilim Fuar'nda projelerini sergiledi

renciler_TBTAK_4006_Bilim_Fuar'nda_projelerini_sergiledi

Aydn'da TÜBTAK 4006 Bilim Fuar düzenlendi. Efeler ilçesindeki Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki fuarda, örencilerin yaklak 100 projesi yer ald. TÜBTAK’n destekleriyle fuar düzenlediklerini belirten Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sami Yavuz, “Örencilerimizin öretmenleri nezaretinde hazrladklar birbirinden farkl projelerle bilim fuarmz gerçekletiriyoruz. Projelerimiz, yaklak iki üç aylk bir çalmann ürünleri. Bilim fuarndaki amacmz, öretmenlerimizde ve örencilerimizde proje algs oluturmak.” eklinde konutu.
Bilim fuarna 100 proje
Fuarda özellikle yenilenebilir enerji konulu projeler dikkat çekti. Güne enerjisiyle su depolarn kontrol, güne ve rüzgardan elektrik üretimi ve aydnlama sistemlerinde kullanlmas, evde kullanlan elektronik cihazlar cep telefonuyla kumanda etme de bunlar arasndayd. Dikkat çekici bir baka sorumluluk projesi olan "Mouse-ter" ise ellerini kullanamayan engellilerin bilgisayar ve telefon kullanmasna olanak salyor. Ayrca Motorlu Araçlar Teknolojisi Alan efi Tuncay Beyazgül ve örencilerinin alt ayda hazrlad "Dirili" projesi de büyük beeni toplad. Yaklak 40 yandaki hurda bir arabay tamir edip yeni teknolojiler ekleyerek çalr duruma getirdiklerini anlatan Beyazgül, “Aracmz bize ba yoluyla geldi. Bize geldiinde hurda ve çalamaz bir durumdayd. Biz örencilerimizle projenin bu duruma geleceini biliyorduk. Bu projeye bütün örencilerimizi katarak, bu iin okulumuzda yaplabileceini göstermek istedik. Ayrca aracmzda suyun damtlmas ve hidrojenin elde edilmesi sonucunda kullandmz sistemle ekstra olarak yüzde 30 yakt tasarrufu salam bulunuyoruz. Aracmzda ayrca kumanda üzerinden çaltrma ve durdurma sistemleri bulunmakta.” dedi.

Açln Efeler lçe Milli Eitim Müdürü Mustafa Özmen’in yapt TÜBTAK 4006 Bilim Fuar’na ube müdürleri, okul müdürleri, öretmenler ve örenciler katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..