milivolt electronics world news Liyakata_uygun_olmayan_usulsz_atamalarn_nne_geilmeli-didimhaber.net
14-05-2015

Liyakata uygun olmayan usulsz atamalarn nne geilmeli

Liyakata_uygun_olmayan_usulsz_atamalarn_nne_geilmeli

Sosyal Güvenlik Haftas dolaysyla sendika üyeleriyle SGK Aydn l Müdürlüü önünde basn açklamas yapan Büro Memur-Sen Aydn ube Bakan Taner Atak, kurum çalanlarnn haksz uygulama ve haklarn alamamalar sebebiyle baka kurumlara geçtiini söyledi. Böyle giderse SGK’da i bilen personel kalmayacan, yeni olarak da snavda baarl ve liyakatli olanlarn atanmas gerektiini belirterek, “Liyakata uygun olmayan, usulsüz atamalarn önüne geçilmelidir.” dedi.

SGK’da çalan personelin haklarnn Anayasa Mahkemesi kararna ramen verilmediini ve personelin de baka kurumlara geçmeye baladn söyleyen Büro Memur-Sen ube Bakan Atak, “SGK personeline verilmeyen, ellerinden alnan fazla mesai ücretleri, ikramiyeler, ek ödemeler gibi mali ve özlük haklarnn verilmemesini protesto ediyoruz. 77 milyon vatandan Ba-Kur, SGK ve yurtd ilemlerini 258 bin memur yapmaktadr. SGK’da iyi bir hizmet verilebilmesi için öncelikle çalanlar mutluluu salanmaldr. Kendi çalanlarn memnun edemeyen kurumun, vatandalarmz memnun etmesi mümkün deildir. Kurumda çalanlara yönelik haksz uygulamalar nedeniyle memurlarmzn belkemii krlmtr.“ eklinde konutu.

Kurum personelinin kendisinden, ailesinden fedakârlk yaparak çaltn ancak fazla mesai ücretlerinin ödememesinin adaletsizlik, hakszlk olduunu belirten Taner Atak, “Fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi, evine ekmek götüren personelin ekmeine, çocuklarnn rzkna göz dikmekten baka bir ey deildir. Bizler fazla mesai konusunda Babakan Ahmet Davutolu’nun söylediklerinin en ksa zamanda hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bizler fazla mesai yapan memur kardelerimizin alnterinin karln istiyoruz. Anayasa Mahkemesi, SGK’da daha önceden ödenen ancak kararnameyle kaldrlan ikramiye ve fazla mesai ücretleriyle ilgili karar iptal etti. Ne hikmetse, 'ben yaptm oldu' mantyla mahkeme kararna ramen ikramiyeler ödenmemektedir. Anayasa Mahkemesi’nin verdii karar dorultusunda ikramiyeler en ksa sürede ödenmelidir. SGK’da uygulanan yanl politikalar yüzünden mali ve özlük haklarnda yaanan kayplar nedeniyle personel, baka kurumlara geçmek istemektedir. Yeni göreve balayan memurlar dahil kurumu terkederek baka kurumlara geçmektedirler. Bu gidile kurumda, alannda uzman personel kalmayacaktr. Bunun sonucu ise ülkemize ve halkmza zarar verecektir.“ dedi.
steklerini de belirten Büro Memur-Sen Aydn ube Bakan Atak, “Kurumda çalanlarn fazla mesai ücretleri, ek ödemeleri ve ikramiyeleri verilmelidir. eflerin uradklar maa adaletsizlii giderilmelidir. Kamu personelinin uzmanlatrlmasn ve tara uzman kadrosu açlmasn istiyoruz. Kurumda bo olan kadrolara, yükselme snavnda baarl olan personel atanmal. Liyakata uygun olmayan, usulsüz atamalarn önüne geçilmeli. SGK’ya denetmen, uzman ve müfetti gibi kariyer unvanlarna baka kurumlardan deil, SGK’da görev yapan personelden atama yaplmasn istiyoruz.“ ifadelerini kulland.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..