milivolt electronics world news Davutolu:_Milli_iradeyi_kimseye_teslim_etmeyiz-didimhaber.net
14-05-2015

Davutolu: Milli iradeyi kimseye teslim etmeyiz

Davutolu:_Milli_iradeyi_kimseye_teslim_etmeyiz

Seçim çalmalar kapsamnda Aydn’a gelen Babakan ve AK Parti Genel Bakan Ahmet Davutolu, Efeler ilçesi stasyon Meydan’nda düzenlenen mitingde vatandalara hitap etti. 

Aydn’n tüm ilçelerini ve Adnan Menderes’in hemerilerini selamlayarak sözlerine balayan Babakan Davutolu, Aydn’n milli mücadele kahramanlarndan ve mamköylü Efe Aye’den söz etti. Efe Aye’nin Türk kadn yapsna önemli bir örnek olduuna iaret eden Davutolu, “ehit babakanmz Adnan Menderes’e selem olsun. Miting programn yaparken arkadalara ‘14 Mays’ta aydnda olacam. 14 Mays Aydn’n, oraya kaydedin’ dedim. 14 Mays 1950’de demokrasi ehidimiz Adnan Menderes ilk adil ve özgür seçimleri kazand. Aydn, milli iradenin mihenk ta ve omurgas oldu. Sabah Yassada’y helikopterle yukardan seyrederken, gözümün önüne Adnan Menderes geldi. Bu semalar Allahuekber seslerine hasret iken, yiit Adnan Menderes semalardaki Allahuekber hasretine son verdi. Suçu tekbiri minarelere getirmekti, suçu Türkiye’yi ayaa kaldrmakt. Darbeciler onu idam sehpasna götürürken, Türk milletini cezalandrdklarn zannettiler. dam sehpasnda aslan Adnan Menderes deil, mili iradeydi. Aydnllar bir daha milli idarenin aslmasna izin verecek misiniz?" diye konutu. 

Adnan Menderes’in Celal Bayar’n yiit demokrasi öncülerinin mahkemeye girdii o aday, o salonu gördüünü anlatan Babakan Davutolu, öyle devam etti: "Adnan Menderes orada muhakeme edilirken, edildikten sonra oraya giden ilk babakan benim. O mekan Adnan Menderes’in adn yaatan bir makam haline getireceiz. Oraya özgürlük ve demokrasi adas diyoruz. Hem Yassada’ya hem Sivriada’ya. Orada bir Yassada platosu olacak. Yeni nesiller hani AK Parti döneminde yetiip de cunta nedir, darbe nedir, bask nedir bilmemi, 28 ubat' görmemi. 12 Eylül'ü görmemi olan yeni nesiller neye sahip olduklarn görebilmek için hepsini oraya götüreceiz. Diyeceiz ki bu topraklarda stiklâl Sava’na da katlm, bu dümana kar direnmi Celal Bayar’n da Adnan Menderes’in de idam sehpasna götürüldüü kara günler yaand. Herkes görecek ve bilecek. Demokrasi müzesi yapacaz. Kimse bir daha bu topraklarda milli iradeye meydan okumasn."

Yassada'y hukukun katledildii ada olarak nitelendiren Davutolu, unlar kaydetti: “Hukukun katledildii bu adada bundan sonra o kongre merkezinde hukuk fakültelerinin mezuniyet töreni yaplsn. Daha da ötede bir mesajda bulundum. Kongre merkezi bitince 27 Mays’ta sembolik olarak TBMM’sini Yassada’da toplarz. Bu milletin seçtiklerini, meclise kilit vurulmasn diye. Kimse meclisi kapatmasn diye. Kimse meclisin seçtii insanlara hürmetsizlik yapamasn diye. Bizim meclisimiz TBMM’si gazi bir meclistir. Gazi MK Atatürk’ün öncülüünde stiklal Sava’n yapmtr. Kapsna kilit vurulmamtr. Yunan ordusu Ankara’ya yaklatnda dahi meclisin milletvekilleri Ankara’y reddetmitir. gale kar. Ama geldiler o meclisin kapsna kilit vurdular. 27 Mays’ta. Yetmedi meclisin seçtii hükümetlere 12 Martta muhtra verdiler. Yetmedi 12 Eylül’de bir daha meclise kilit vurdular. Yetmedi 28 ubat’ta meclisin seçtii, meclis içinden güç alan Refahyol hükümetinde ve Erbakan’a Anayasa Mahkemesi’ne çkardlar. Adnan Menderes idam sehpasna yürüdü, Turgut Özal direndi. Ama hep birileri millete ramen milleti idare etmeye kalktlar. Ne zamana kadar. AK Parti iktidara gelene kadar. Zannettiler ki, bizim dönemimizde de bunu yapabilirler. 27 Nisan E-muhtras verdiler. Sayn Cumhurbakanmz o zaman Babakan idi. Ben de ba danmanydm. O geceyi iyi hatrlarm. Varlan karar uydu. Bize verilen e- muhtra aynen iade edilecek, aynen. ade ettik. imdi erefli TSK görevini mükemmelen yapyor. Kimse artk Türkiye’de darbeden bahsetmiyor. Asker sivil ilikisi demokratik kurallar içerisinde yerine rayna oturdu."

17-25 Aralk Yolsuzluk Operasyonlar'n darbe olarak niteleyen Davutolu, "Dönemin Babakan diye seçilmi Babakan’a yani Adnan Menderes’in makamnda oturan Babakan’a dönemin Babakan’ diye iddianameler hazrladlar. Ama bu sefer kafalarn çok sert bir kayaya çarpmlard. te o dönemin babakan imdi Cumhurbakan, biz emaneti aldm ama onlar dönemin savclar dönemin. Bütün bu demokrasi mücadelesinde bir an dahi bamza önümüze emedik." ifadelerine yer verdi. 

Babakan Davutolu daha sonra Aydn Valisi Erol Ayyldz’ makamnda ziyaret etti. Babakan Davutolu’nun aydn programna ei Sare Davutolu, Avrupa Birlii Bakan Volkan Bozkr, Orman ve Su leri Bakan Prof. Dr. Veysel Erolu, Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakan Ömer Çelik, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Süleyman Soylu, AK Parti Kadn Kollar Genel Bakan Azize Sibel Gönül, AK Parti l Bakan Ömer Özmen, AK Parti Aydn milletvekilleri ve milletvekili adaylar elik etti. 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..