milivolt electronics world news Bakan_Yldz,_istikrarn_muhafaza_edilmesini_istedi-didimhaber.net
22-05-2015

Bakan Yldz, istikrarn muhafaza edilmesini istedi

Bakan_Yldz,_istikrarn_muhafaza_edilmesini_istedi

Aydn Astim Organize Sanayi Bölgesi (ASTM) kahvaltsnda i adamlaryla bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Taner Yldz, istikrarn önemine dikkat çekti. Yldz, istikrar olmad için dünyann en zengin petrol ve doalgaz yataklarna sahip olan Myanmar'a yatrmc gitmediini kaydetti.

Aymendo tesislerinde sanayicilerle buluan Taner Yldz, nükleer santraller için Rusya'ya 80 kiinin gönderileceini söyledi. Toplam 600 kiinin eitim göreceini belirten Yldz, "Biz bu rakamla 323 tane örenciye çkm oluk. Biz 600 örenciyi yetitireceiz. Türkiye'deki nükleer santrallerde mühendisler çalacak. Teknolojiyi, bu yapy çok iyi bilecekler. Rusça ve ngilizce ile beraber dönecekler. Her türlü ihtiyaçlarn karlayacaz. Üzerine 500 dolar burs vereceiz. Bütün bunlar biz böyle bir nükleer kültüre sahip olmak için yapyoruz." dedi.

Çöpten enerji üretecek santrallerin açln yaptklarn belirten Yldz, "Önceki gün Çanakkale'de kömürden bir santralin açln yaptk. Dün Karaburun ve Torbal'da hem rüzgar hem de günele ilgili tesislerin açln yaptk. Bugün burada jeotermal ve biokütle ile alakal açllar yapacaz. Bu bir hafta içerisinde yapacamz açllarn deeri 1 milyar dolarn üzerinde. Bunlarn önemli bir ksm milli kaynaklardan salanyor. Türkiye'nin bir önceki yl rüzgar santrallerinden elde ettii enerji, bizim 850 milyon dolarlk daha az doalgaz ithalatna sebep oldu. Jeotermal santralleri ki Aydn bunun merkezidir. Jeotermal santrallerinin devreye girmesiyle 1 milyar dolar daha az doalgaz ithal edeceiz. Bunlar Türkiye'nin milli politikalar, milli stratejileri için son derece önemli eyler." eklinde konutu.

Bakan Taner Yldz, öyle devam etti: "Ald oylarla beraber vatandamzn tercihleriyle beraber geldii noktada siyasi istikrar salamaya memur olan hükümetlerdir. Ama siyasi istikrar müdafaa etmek durumunda olanlar yalnzca iktidar partileri deildir. Ayn zamanda, muhalefet partileri, sanayiciler, sanatkarlar, akademisyenler toplumun her katman her kesimi aslnda bu istikrarn muhafaza edilmesine borçludurlar. Niçin? Çünkü biz yüzde 50'den aldmz oy ile yüzde yüze hizmet götürüyoruz. Her hangi bir belediye ve siyasi görü ayrm yapmadan hizmetlerimizi götürüyoruz. Her hangi bir siyasi parti bize bir iin nasl olmayacan tarif etmek bo vaatlerde bulunmak yerine bir iin nasl yaplabileceini belki tavsiye edebilir. Çünkü vatandamz Türkiye'de yalnzca ekonominin deil, yalnzca idari ve sosyal hayatn deil, ayn zamanda insanmzn da zihninin büyüdüünü ve bununla beraber gelitiini gösteriyor. Artk bu iin lafla yürütülebilecek ve kazand refah seviyesinden daha düük seviyenin sunulabilecei bir ortam yok Türkiye'de. Türkiye kazanmlarndan fedakarlk yapamaz, kazandklarndan geri dönemez. O yüzden her birimizin gerek sosyal sorumluluk projeleri olarak gerekse Türkiye'nin siyasi istikrarnn muhafaza edilmesi adna bunlara dikkatli olmamz gerektiini vurgulamak istiyorum." 

"Myanmar'da petrol ve doalgaz var. Ama yatrmc gitmiyor oraya. Çünkü istikrar yok, darbelerle kesintiye uram." diyen Yldz, vesayete dikkat çekti, vesayet odaklarnn bazen üniformal, bazen sivil olduunu kaydetti.

Partilerin seçim vaatlerini deerlendiren Bakan Yldz, "Atp tutan ve vaatlerinde hiçbir dayana olmayan, sadece oturduu sandalyeye dayanarak yapan siyasetçi yaps artk Türkiye'de yer almamas lazm. " dedi. Asgari ücret vaatlerinin gerçei yanstmadn ifade eden Yldz, "Asgari ücret bir korumac fiyattr. çi kardeimize bundan daha düük veremezsiniz dediimiz fiyattr. Kimsenin daha üstünde vermesine mani bir eyi var m? 4 bin TL versinler mani bir ey yok." eklinde konutu.

Aydn Valisi Erol Ayyldz ve ASTM OSB Bakan Gökhan Mara, Bakan Yldz'a efe heykeli hediye etti. Toplant daha sonra basna kapal olarak devam etti. 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..