milivolt electronics world news Bakan_Yldz:_lkemizde_enerji_kaynaklarna_kar_bir_duru_var-didimhaber.net
22-05-2015

Bakan Yldz: lkemizde enerji kaynaklarna kar bir duru var

Bakan_Yldz:_lkemizde_enerji_kaynaklarna_kar_bir_duru_var

Aydn’da jeotermal enerji üretimi yapacak tesisin iki ünitesinin açl Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Taner Yldz tarafndan yapld. Bakan Yldz, en kolay Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanl’nn, makamda oturarak telefonla doalgaz siparii vermek olduunu söyledi. Kendilerinin kap kap dolaacaklarn belirten Bakan Yldz, “Biz, kap kap dolaacaz. Türkiye’nin rüzgarnn estii, güneinin açt, jeotermal kaynaklarnn bulunduu, sularnn akt her yerde bu yerli kaynaklar kullanacaz.” dedi.

Tamamlandnda Türkiye’nin en yüksek kapasiteli jeotermal santrali olacak olan ve yllk 2 milyar 103 milyon KWH enerji üretecek olan 5 üniteli jeotermal tesisinin iki ünitesinin açl Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Taner Yldz tarafndan yapld. Türkiye’nin büyümesi ve gelimesi için enerjiye ihtiyac olduunu belirten Bakan Taner Yldz, “Enerji politikalarn çevreye ramen deil, çevre ile beraber yapyoruz. Yerel yönetimlerle beraber, milletvekili ve merkezi yönetimlerle beraber daha rahat yaanabilir bir ülke için. Bizim burada açln yapacamz tesis 3 MG’n altnda, bizim için burada rakam önemli deil. Hayvansal atklardan bir ylda üretilebilecek miktar 1,4 milyon ton e deer petrole denk. Yani Türkiye’nin 125 milyon petrol tüketiminin olduunu düünürsek, bunun ciddi bir rakam olduunu görürüz. Türkiye’de bir ylda hayvansal atklardan biriken miktar 157 milyon ton civarnda. Bizim güne gibi, jeotermal gibi, rüzgar gibi önem verdiimiz bu yapnn mutlaka biokütleleri de olumas lazm.” dedi.

Yenilenebilir ve yerli kaynaklarla daha çevreye duyarl birçok kaynakla beraber bunlar gelitireceklerini kaydeden Bakan Yldz, “Üzülerek söylüyorum bütün bu saydm enerji kaynaklarna bir kar duru var. Bir ksm bilmemekten kaynaklanyor, bir ksm az bilmekten kaynaklanyor. Ama sonuçta Türkiye’nin kalknmasna Türkiye’nin büyümesine katk koyacak bütün yatrmlar bu tür güçlerle beraber oluyor. Aydn ili bütün bu elde ettiimiz gelirlerden en yüksek pay alan ilimizdir. Bu günlerde ödenecek parayla beraber 300 milyon TL valilik ve l Özel dare emrine tahsis edilmitir. Türkiye’nin yerli kaynaklaryla, yenilenebilir kaynaklaryla beraber corafyasndan kaynaklanan bütün avantajlar bu enerji sektöründe kullanmamz, bunlar deerlendirmemiz lazm. Biz, kap kap dolaacaz. Türkiye’nin rüzgarnn estii, güneinin açt, jeotermal kaynaklarnn bulunduu sularnn akt her yerde bu yerli kaynaklar kullanacaz.” dedi.

Bakan öce bio enerji tesisinin açln yapt ve tesisi gezdi. Daha sonra da jeotermal enerji üretimine balayan Efe-2 ve Efe-3 ünitelerinin açln gerçekletirdi. Bakan Yldz’n açlna Aydn Valisi, ilçe kaymakamlar, belediye bakanlar ve vatandalar katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..