milivolt electronics world news HDP_Genel_Bakan_Demirta,_Cumhurbakan_Erdoan'a_yklendi-didimhaber.net
25-05-2015

HDP Genel Bakan Demirta, Cumhurbakan Erdoan'a yklendi

HDP_Genel_Bakan_Demirta,_Cumhurbakan_Erdoan'a_yklendi

Aydn stasyon Meydan’nda düzenlenen Halklarn Demokratik Partisi (HDP) mitinginde konuan HDP Genel Bakan Selahattin Demirta, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’a yüklendi. 'HDP’yi baraj altnda brakmak için deiik yollara bavurulduunu' savunan Selahattin Demirta, stanbul Kazlçeme mitinglerinin olduu gün, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan'n ayn saat ve tarihte stanbul'da miting yapmasn eletirdi.

Aydn'da partisince düzenlenen mitingde partililere seslenen Demirta, u ifadeleri kulland: “7 Hazirana zaten çok erkenden hazrlanmsnz. Baraj ve bize dayatlan tek adam rejimini, diktatörlük rejimini ykmann garantisi budur ite. Ezilenlerin yan omuz omuza durmasdr. Bu ülkede kardeliin teminat sizlersiniz. Eer, huzur içerisinde bütün farkllklarmzla bütün renklerimize bir çiçek bahçesi gibi bir arada yaayacaksak bunun garantisi sizsiniz. Bu meydan dolduran her biri farkl rengiyle ite biz böylesine rengarenk bir Türkiye’yiz. Böylesine bir aradayz diyen sizlersiniz bu ülkenin garantisi ve teminat.Tarihi kritik ve zorlu bir seçim. 7 Haziran Türkiye’de yeni bir krlmann yeni bir yaamn arefesi olacak. Sadece partiler aras bir seçim yar yürütmüyoruz. Ülkemize dayatlan tekçilik, AKP ahsnda gelitirilen ve ülkedeki hiçbir farkl inanc, siyasi anlay kabul etmeyen dayatmac anlay. Yani diktatörlük ile özgürlük arasnda bir seçim yaplacak. Biz HDP olarak Türkiye’nin ezilen bütün kimliklerini bir araya getirdik, yok artk ayrmz gayrmz. Her birimiz aln temimizle üretip emeimizle bu ülkeyi kalkndrrken i yönetmeye gelince bize sen yoksun diyorlarsa o halde biz de ayr gayr yapmayacaz. Türk Kürt ele ele vereceiz. Alevi, sünni el ele vereceiz. Bizler zeybekle horonu, deliloyla halay buluturup ülkemizde birlii de eitlii de adaleti de özgürlüü de getirip biz yöneteceiz. Bunu dedik yola çktk. HDP, gri bir ülke tek renk bir ülke için çalanlara inat bütün çoulculuuyla çok kültürcülüüyle Türkiye’nin zenginliini ortaya çkaran parti oldu. Yllardr kimliklerimizden utanalm diye, inançlarmzdan mezheplerimizden utanalm diye bize yapmadklar bask kalmad. Bir birimizden korkalm diye zulüm hata kalmad. Devletten korkalm, hükümetten korkalm diye yapmadklar bask zalimlik kalmad. Ama baaramadlar. Bu ülkenin insanlar birbirinden de korkmuyor, korkmayacak. Hükümetten de devletten de korkmuyor, korkmayacak. Allah’tan bakasndan korkmuyoruz, korkmayacaz. imdi artk yeni bir yaam ve özgürlük zaman.”

Demirta, konumasn öyle sürdürdü: “Bütün dünyaya insanlk ve medeniyet yaanan bu topraklarda insani deerleri bitirdiler. nsanla ele ayaa düürdüler. imdi büyük insanl yeniden ayaa kaldrmak istiyoruz. Bu ülkede herkes deer gördüünü hissetmek istiyor. Kim olursa olun. Sadece paras olann sadece hrsz olann, sadece yolsuzluk yapann itibar gördüü bu ülkede yönetime ezilenler olarak yoksullar olarak el koymak istiyoruz, bizler yönetmek istiyoruz diyerek bu günlere geldik. Yapmamz gereken çok basit bir ey kald. 7 Haziran’da sandk bana giderek mührü doru yere basarak yeni bir yaam balatabiliriz."

Yeni bir Anayasa'ya vurgu yapan Demirta, unlar kaydetti: “Yeni, özgürlükçe sivil bir Anayasa ile balamamamz lazm. Mevcut Anayasa Kenan Evren’in ülkenin balna musallat ettii darbe Anayasas’dr. Yüce Yaradan onu yanna ald hesap soruyordur ama bizim de onun bize brakt Anayasa’dan hesap sormalyz. Darbe Anayasas’nn Kenan Evren’in arkasndan göndermeliyiz öncelikle. Öyle bir Anayasa yapmalyz ki, herkes ite ben bu Anayasa’da varm benim özgürlüüm var diyebilmeli. Eit yurttal salayan sivil bir Anayasa’ya ihtiyacmz var. Bu Anayasa sadece devleti korumamal, önce insan korumal, kendi yurttan birinci snf insan olarak gören bir Anayasa yapmalyz. 13 yldr AKP yapamad." 

stanbul Kazlçeme'de miting yapacaklarn hatrlatan Demirta, Cumhurbakan ve Babakan'n ayn saat ve tarihte stanbul'da miting yapmasn eletirdi. Demirta, u ifadeleri kulland: “Türkiye’nin her yerinde birlikte yaam yeni yaam mesaj vermeye çalrken, bar Türkiye’nin her sokanda her mahallesinde hakim klmaya çalrken Cumhurbakan ve ülkeyi yöneten Babakan ve hükümet tahrik provakasyonlaryla ülkeyi germeye oy toplamaya çalyor. Bakn size ilginç bir ey söyleyeceim, önümüzdeki günlerde ayn 30’unda stanbul Kazlçeme’de büyük bir miting karar almtk. Günler öncesinden stanbul Valilii’den izin aldk. imdi örendik ki, daha 2 gün önce Cumhurbakan ve Babakan bizim stanbul’da miting yapacamz yere 1 km uzaklkta miting yapma karar almlar. Ayn gün ayn saat. Elbette herkes istedii yerde miting yapabilir, bu konuda bir skntmz yok. Milyonlarca insan ayn yolu kullanacaklar. stanbul’da bizim mitingimize gelecek kardelerim yollarda AKP’lilerle karlaacaksnz. Lütfen hepsine kardeçe selam verin. Hepsine kardeçe dokunarak miting alanna gelin. Hepsine içten yürekten gülülerinizle stanbul mitingine gelin. Onlarn derdi baka biliyorum. Onlarn derdi HDP, AKP seçmenini stanbul’da tahriklerle nasl bir birine düürürüz hesab plan içindeler. Ama eminin benim arkadalarm HDP’ye gönül vermi herkes duyarl olacak. AKP’ye oy verenler dümanmz deil. MHP’ye CHP’ye dier partilere. Her biri bizim kardeimizdir. Biz siyasetçiler olarak, parti yöneticileri olarak seçim kampanyalar yürütürken her zaman halkn kardelik duygularn bozmamaya dikkat ettik. Ama onlarn tamam, HDP’yi ve HDP’lileri düman gibi göstermeye çalyorlar. Her yerde bizi yuhalatp her yerde dümanlatrp hedef göstermeye çalyorlar. Sonra da ayn gün ayn yerde milyonlarca AKP’li ve HDP’linin kar karya getirilmesi hesab yapyorlar. Hiçbir yerde bu tuzaklara dümeyin. nsanlar oy vermekte özgür ve serbestler. stedii partiye oy verirler. Yoktur birbirimizden parkmz. Hepimiz bu ülkede kardeiz. Hangi partiye oy vermi olursa olsun hepsini kucaklayn, barla ellerini, tutun ki bu tahrikleri boa çksn.”

stanbul’un fethi için düzenlenecek kutlamalarda parti propagandas yaplacan iddia eden Demirta, sözlerine öyle devam etti: “Sözde stanbul’da 'Fetih Kutlamalar' ad altnda Cumhurbakan bir kez daha AKP mitingi yapacak. AKP’nin propagandasn yapacak. Orada eski Cumhurbakan Sayn Abdullah Gül’ü de ayn sahnede bir arada olamaya zorluyor. Yani yeni Cumhurbakan eski Cumhurbakan, AKP’nin Genel Bakan ile elele verecekler, birlikte AKP propagandas yapacaklar. Mevcut Cumhurbakan’nn AKP propagandas yetmemi olacak ki, önceki Cumhurbakan Sayn Gül’ü de AKP propagandas için meydanlara davet ediyor zorluyorlar. Ben öyle inanyorum ki Sayn Abdullah Gül, çkp u ortamda bir partinin siyasi propagandasn yapmayacaktr. Velev ki kurucusu olduu parti de olsa AKP. Kendi Cumhurbakanl’n yeni brakm, pati yöneticisi de deil u anda. Sakn ola ki mevcut Cumhurbakan’nn dütüü hataya dümesin derim. Ben inanyorum zaten kendisi bize oy verecek. Ben inanyorum Abdullah Gül’ün gönlü bizden yana. Elbette ki hangi partiye oy vereceini isteyemeyiz, zorlayamayz da AKP’nin kurucusudur. Ama biliyorum ki onlar da bktlar onlar da. Onlar da usandlar kibirliden, burnu büyükten, o öfkeliden, o gece gündüz millette kzp barandan onlar da bktlar artk. Bkmayan m kald. Her gün sabah, ölen akam televizyonda görmekten aç karna tok karna ne zaman televizyonu açsanz kzp barp çaran bir adam var. O yüzden televizyonunuzu açmayn diyorum. Elektrik de boa gitmesin, paranz ziyan olamasn bo yere moraliniz de bozulmasn. Bunlar artk yava yava hrszlk düzeninin geldiini hissediyorlar.” 

Kendisini Kemal Sunal’n bir filminde oynad Kibar Feyzo’ya benzeten Demirta, “Sizler tarlada, bada, inatta çalanlar, yani, bizler aslnda Kibar Feyzo’yuz o da Maho Aa’dr. Onun sonunu getireceiz ksaca. Maho Aa’nn iktidarn bitireceiz özetle. Sizler hazrsanz, Aydn özgür meydanlarda hazrsa biz de hazrz.” eklinde konutu.

Aydn stasyon Meydan’ndaki mitingin ön taraflarnda parti bayraklar dnda 2 büyük Türk bayra ve ortalarda yine 2 Türk bayrann olmas dikkat çekti.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..