milivolt electronics world news Aydn_jeotermallerden_payn_almaldr-didimhaber.net
26-05-2015

Aydn jeotermallerden payn almaldr

Aydn_jeotermallerden_payn_almaldr

Türkiye’nin en zengin jeotermal alanna sahip Aydn’n, bu zenginlikten faydalanmas gerektiini belirten MHP milletvekili aday Fevzi Köse, “Aydn, jeotermallerden payn almaldr. Zengin kaynaklarn fakir bekçisi olmamaldr.” dedi.

Jeotermal enerji iyi ve doru projelendirildii ve hizmete sunulduu takdirde Aydn’n yer altndaki hazinesinin, gelecei ve en büyük zenginlii olarak görüleceini belirten Köse, “Jeotermal santrallerin açlmasna kesinlikle kar deiliz ancak çevre ve insan sal üzerindeki olumsuz etkileri, son zamanlarda Aydn gündeminin en önemli konusu haline gelmitir. Kurulan jeotermal santrallerinde reenjeksiyonun tam olarak yaplmad, zaman zaman darya verildii iddialar sürekli dile getirilmektedir. Santrallerde darya verilen buhar ve scak akkan içerisinde radon gaznn normalin 30-40 kat, kadmiyum orannn normalin 10 kat, ayrca kükürt ve hiç rastlanmamas gereken arsenik, bor gibi çevreye ve insan salna zararl maddelerin de doay ve insan hayatn tehdit edecek oranlarda fazlasyla bulunduu tespit edilmitir. Son zamanlarda ihraç edilen incirlerde yaplan kalite kontrol ve tahlillerde de kükürt kalntlarna rastlanmaya balamtr.” dedi. Jeotermal santrallerin çevreye ve insan salna zararlarnn aratrlmas için bamsz bir ekip kurulmas gerektiini belirten MHP aday Köse, “Özellikle üniversitemizin oluturaca bamsz teknik bilirkiilerce aratrlarak, zararlar mutlaka belirlenmeli, çevre ve insan sal üzerindeki olumsuz etkilerini giderecek her türlü tedbir alnmal, denetim mekanizmas hayata geçirilmelidir. Bu konuda Aydn Valilii, Çevre ve ehircilik l Müdürlüü ve Adnan Menderes Üniversitesi üzerine düeni yapmaldr. Büyükehir Belediye Bakanl da dier büyükehir belediyelerinde olduu gibi çevre koruma ve kontrol daire bakanl birimini derhal bünyesinde oluturmal ve faaliyete geçirmelidir. AKP iktidarnn adeta korumasndaki bu santrallerin kontrolü ve denetlenmesi bu anlamda salanabilmelidir.” dedi.

ehirdndan gelen yatrmclarn çok büyük kazançlar elde ettiini, Aydnllarn ise bu santrallerde içi olarak çaltn ifade eden Fevzi Köse, “Biz bu tesislerin sadece bekçiliini yapmaktayz. Jeotermal kaynaklarmzdan Aydnlmzn da fayda salamas, Aydnlnn en doal hakkdr. Jeotermal santrallerin gelirlerinden salanan yllk kazançtan daha önce l Özel daresi’ne aktarlan paylar, oranlar daha da arttrlarak ilçe belediyeleri ve Büyükehir Belediyesi bütçesine aktarlmaldr. Jeotermal santrallerin kurulmas sebebiyle incir, zeytin gibi Aydnmz'n kalknmasnda ve ticaretinde önemli bir yeri olan tarm ürünlerinde bagösteren her türlü zararn, bu santraller tarafndan mutlaka karlanmas gerekmektedir.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..