milivolt electronics world news CHP'li_Tezcan:_Cumhurbakan'nn_mitinginde_yoklama_alacaklar-didimhaber.net
27-05-2015

CHP'li Tezcan: Cumhurbakan'nn mitinginde yoklama alacaklar

CHP'li_Tezcan:_Cumhurbakan'nn_mitinginde_yoklama_alacaklar

CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’n Aydn'da katlaca toplu açl törenine, kiilerin resmi yaz ve talimatlarla gitmeye zorlandn iddia etti. Baz kurumlarn, alanda yoklama alnaca yönündeki yaz ve mesajlarnn kanuni olmadn belirten Tezcan, “Bunlarn böyle bir talimat yetkisi yok. Bugün, 'yoklama alacaz' diyenlerin de kaydn biz tutuyoruz. Yarn yoklama verecekler. Onlarn hepsi yarn yoklama verecekler.“ dedi.

CHP Aydn il binasnda basn açklamas yapan Genel Bakan Yardmcs Tezcan, l Milli Eitim Müdürlüü’nün bu konudaki resmi yazn göstererek, “Aydn, hareketli bir gün yayor. Sokaklar kapatmlar, sokaklarda vatanda zorla mitinge tama zulmü yaanyor. Bakn bu, Türkiye’nin son dönemde içine girdii çok ac bir tablo. Türkiye, kaçak sarayda kurgulanan tuhaflklar yaamaya altrlmaya çallm. Kaçak sarayn zulmü, kaçak sarayn soytarlar, kaçak sarayn oyuncular derken imdi kaçak sarayn halka zorla izletilen tiyatrosuyla kar karyayz. Kaçak sarayn kaçak tiyatrosu. Aydn’da, milletin istemedii bir mitinge zorla vatandalar tamaya dönük uygulamalarla kar karyayz.” dedi.
Erdoan'n, toplu açl törenlerinde günlerden beri Anayasa’y ihlal ettiini öne süren Tezcan, “Açkça Anayasa’ya aykr, tarafszln ihlal eden, namusu ve erefi üzerine ettii yemini çineyecek biçimde iktidar partisinin lehine propaganda mitingleri düzenliyor. O mitinglerde, ana muhalefet partisinin genel bakan ve seçim bildirgesini isim vererek eletiriyor. Muhalefet partilerini isim vererek eletiriyor ve AKP Genel Bakan’nn diliyle, ayn dili kullanarak ama ondan farkl biçimde, Cumhurbakanl ayrcaln kullanarak tarihin en büyük aybnn altna imza atyor. Okula laboratuvar yaplm, onu açacakm. Onlar bir tarafa koyduk, belli ki kanunun arkasn dolanmak isteyen, hukuka hile yapmak isteyen, hile-i eriyye ile oturduu koltuu igal etmekte kararl bir cumhurbakan ile kar karyayz. 89 açl böyle icat edilmi ama üstüne üstlük bununla yetinmemiler, meydan bo kalr kaygsyla, tpk Davutolu geldiinde meydan nasl bo kaldysa onu telafi etmek için gelen Cumhurbakan’nn ziyaretinde bo kalr kaygsyla Aydn Valisi, çileri Bakanl ve bürokratlar harekete geçmiler, elbirliiyle vatanda metazori, cebren miting alanna tamaya çalyorlar. lçe Milli Eitim Müdürlüü’nün yazs. lçe Milli Eitim Müdürlüü, açkça okullara talimat gönderiyor, 'buraya gideceksiniz, Cumhurbakan’nn düzenledii mitinge katlacaksnz.' diye.” eklinde konutu.

YSK’y da sert bir dille eletiren Bülent Tezcan, “Türkiye’de ne yazk ki YSK, hukuka teslim olmas gerekirken zorba bir diktatöre teslim olmutur. Günlerden bu yana Anayasa’y açkça ihlal eden ve Anayasa'nn verdii yetki gerei kurulan bu ihlali tespit edip önlem almas gerektii halde susan YSK, zorba bir diktatöre teslim olmutur. Artk Türkiye’de 7 Haziran seçimleri, ne yazk ki yarg gözetim ve denetimi altnda yaplmyor. 7 Haziran seçimleri, Türkiye’de zorba bir diktatörün hak ve hukuka tecavüzü altnda yaplyor.” ifadelerini kulland. Toplu açl törenine vatandalar zorla getirmek için kaymakamlarn seferber olduunu ve muhtarlara bask yaptklarn iddia eden Tezcan, "imdi bütün kamu görevlilerine sesleniyorum. Cumhurbakan, Anayasa’daki sorumsuzlua snacan zannedebilir, snamayacak o baka bir ey. Bu suçlarn hepsinin hesabn hukukun hakim olduu düzende verecek, onunla ilgili bir tereddütümüz yok ama belki idare amiri kamu görevlisi, daire amirleri unu sanyor olabilirler, Cumhurbakan nasl olsa sorumsuz, biz de bundan istifade ederiz diye. Bütün kamu görevlilerine, bürokratlara sesleniyorum. Suç iliyorsunuz ve hiçbir güç sizi, bu ilediiniz suçlar nedeniyle hukuk önünde yarglanmaktan kurtaramaz. Cumhurbakan’nn Anayasa’y ihlal eden piyonu ve parças olmayn. Hiçbiriniz bu zorbala ve baskya teslim olmayn." dedi.

CHP Genel Bakan Yardmcs Tezcan’n basn açklamasna l Bakan Hikmet Saatc, Efeler lçe Bakan Bayram nci, milletvekili adaylar ve dier partililer katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..