milivolt electronics world news Yerel_gazete_brosu_ruhsat_olmad_gerekesiyle_mhrlendi-didimhaber.net
06-06-2015

Yerel gazete brosu ruhsat olmad gerekesiyle mhrlendi

Yerel_gazete_brosu_ruhsat_olmad_gerekesiyle_mhrlendi

Aydn’n Koçarl ilçesinde yerel yayn yapan Koçarl Haber adl gazetenin bürosu, iyeri ruhsat bulunmad gerekçesiyle mühürlendi. Gazetenin sahibi ener Alevci, “CHP’li Belediye Bakan Mutlu Öztürk, muhalif olduum, onun istedii gibi bir gazeteci olmadm için gazetemi mühürletti.” dedi.

lçede 10 yldr yayn yapan gazetesinin bürosunun mühürlenmesinin tamamen siyasi olduunu iddia eden Alevci, “Her siyasi partiye, gazetemde ayn mesafede yaklayorum. Benim için önemli olan, ilçemizdeki halkmza en doru bir ekilde duyurabilmek. Belediye Bakan Öztürk ile aramzn iyi olmas, onun yapt yanllar yazamayacam anlamna gelmez. Ben de gazeteciliin gerei olduu gibi yaplan güzellikleri nasl yazyorsam, yaplan yanllklar da yazmalym. Ben de iimin gereini yaptm. Belediye hakknda birkaç olumsuz haber yapnca bakanmzla aramz açld. Bir de dier siyasi partilerin de haberlerine gazetemde yer vermem bakan rahatsz etti. Yani bakan, benim burada tarafl, yani sadece kendisini öven haberleri yapmam istedi.” eklinde konutu.

Koçarl Belediyesi’nin, dier ruhsatsz iyerlerine bir hafta mühlet verdiini ancak kendilerine uyar vermeden mühürleme ilemi yaptn öne süren Alevci, “Ruhsatsz olan iyerlerine nedense herhangi bir yasal ilem yaplmad. Benim iyerimin ruhsat bulunmad için mühürlendi. Yasa varsa bu yasa herkese eit ekilde ilemeli. yerim mühürlendii gün gerekli müracaatlarm yaptm ancak seçimden önce gazetenin açlmamas için her türlü zorluu çkardlar. Bütün evraklarm tam olmasna ramen ruhsat çkarmadlar. Bizden önce bu iyerinde be esnaf vard, bunlara nasl ruhsat verildi? Bakann amac, seçim öncesi gazetemin çkmasn engellemek. Mührü kaldrsa da kaldrmasa da benim gazetem çkmaya devam edecek. Halkn haber alma özgürlüünü kimse kstlayamaz, susturamaz.” dedi.

Koçarl Haber gazetesi bürosunun, ruhsat olmadnn zabta denetiminde ortaya çktn ve mühürlendiini belirten Koçarl Belediye Bakan Mutlu Öztürk ise unlar kaydetti: “Bu i, Koçarl Belediyesi zabta ekiplerinin denetiminde. Bu ie zabta müdürlüümüzden sorumlu bakan yardmcmz bakyor. Benim bilgim yok. Muhalif olduu için mühürlenme söz konusu deil. Zabta ekipleri ruhsatlar kontrol ederken denk geliyor. Bir oras deil, iki üç tane daha dükkan mühürlendi. Bakanlk seçimlerinde yanmdayd, muhaliflik filan yok.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..