milivolt electronics world news Aydnl_iadamlarna_alternatif_enerji_semineri-didimhaber.net
26-12-2013

Aydnl iadamlarna alternatif enerji semineri

Aydnl_iadamlarna_alternatif_enerji_semineri


OSMAN AKÇAY | AYDIN - 26.12.2013 11:06


Aydn Sanayici ve adamlar Dernei (ASAD) Kadn Giriimciler Komitesi, üyelere “Tecrübe Transfer Semineri” düzenledi. Alternatif enerji güne enerjisinin tantld seminerde sanayi sektörünün gelecekte enerji sknts çekmemesi alternatif enerji kaynaklarna yönelmesi gerektii belirtildi. Enerji sknts çekilmemesi için alternatif enerji kaynaklarnn aratrlmas ve doa dostu enerji kullanmnn yaygnlatrlmas gerektii belirtilerek, enerjide da bamlln azaltlmas için bunun gerekli olduu belirtildi. u anda ülkemizin elektrik enerjisinde yüzde 65 orannda da baml olduunu belirten Denizli adamlar Dernei Yönetim Kurulu Üyesi Ali Apal, “Ülkemizde HES, RES ‘den sonra Güne Enerji Santralleri (GES) konusunda yeni yeni gelimeler oluyor. Enerji skntmz çözmemiz için alternatif enerjiye yönelmeliyiz. u anda kii ba 3 bin Kwh olan elektrik tüketimiz yakn zamanda 5 bin Kwh yükselecek.” dedi.

Aydn Ticaret Odas’nda düzenlenen seminerin açlnda üyelere seslenen ASAD Kadn Giriimciler Komitesi Bakan Aye Bakat, “Günümüz Türkiyesi’nde ticaretin geldii noktaya baktmzda yeni eyler kefetmekteyiz. Üretim teknolojilerinin deitii ve gelitii bir dünyada ticaretin de kabuk deitirdii aikardr. Bu deien teknolojide gündemden geri kalmak iletmeleri geri götürür. Sürekli olarak trendi takip etmeli yatrmlarn yönünü buna göre belirlemeliyiz. Yatrmlarmz yaparken dikkat etmemiz geren kalemlerden birisi de maliyettir. Kadn giriimciler ilk tecrübe semineri balattk. Güne enerjisinin iletmelerde nasl elektrik enerjisine dönütürüldüü konusunda bilgilenecek, tecrübe edineceiz.” dedi.

Alternatif enerjide çevreci olan ve henüz ülkemizde tam manasyla yeni kullanlmaya balanan güne enerjisi hakknda katlmclar bilgilendiren Denizli adamlar Dernei Yönetim Kurulu Üyesi Ali Apal, güne enerjisinin ülkemizde yeni yeni kullanlmaya balandn söyledi. Kendilerinin bu sektöre girdiklerini temiz ve alternatif bir enerji olduu için her geçen gün ilginin artn belirten Apal, “Hidrojen enerjisi ülkemizde üzerine çalan kurum yok. Elektrik enerjisi de yeni yeni kullanlmaya balanan bir enerji. Geleneksel enerji kaynaklar yannda alternatif enerji kaynaklarn ülkemiz genelinde yaygnlatrmak gerekir. Türkiye’nin elektrik enerjisi üretimi kaynaklarna göre bakarsak doalgazdan yüzde 55 civarnda, linyit kömürden yüzde 12 civarnda elektrik üretiliyor. Elektrikte yüzde 65 orannda da bamllmz var. 2002 ylndan 2011 yln kadar 20 bin MW saat olan enerji ihtiyacmz 2011 ylndan sonra 25 bin MW civarna çkt. 2023’ te 50 bin MW olaca tahmin ediliyor. Bu yl enerjide sknt yaadk. Bunu fazla sanayiciye yanstmadan çözmeye çalt. Önümüzdeki dönemlerde bu sknt daha da artacak. Alternatif enerjiye yönelerek bu sorunlar amaya çalmalyz Alternatif enerji kaynaklar da tevik ediyorlar.” eklinde konutu.

Ülkemizin güne enerjisi bakmndan zengin bir yapya sahip olduunu ve temiz ve ucuz enerjiyi kullanmamz gerektiini belirten Denizli adamlar Dernei Yönetim Kurulu Üyesi Apal, “Türkiye güne atlasna bakacak olursak en düük bin 400 Kwh, radyasyon en yüksek yerlerde de bin 800 Kwh radyasyon dütüü görülmektedir. Türkiye’nin en kötü güne gören yeri alma oranmz güne enerjisini en iyi kullanan Almanya’dan daha iyi. Almanya’da en iyi oran 960 Kwh. Almanya güneten enerji üretimi 25 bin MW enerji üretiyor. u anda Almanya’nn güne enerjisinden ürettii elektrik bizim tüketimimizin yars. Biz yeni yeni balyoruz. Aydn’n güne alma rakamlar bin 600 Kwh saat. Bu artlarda 1 Kwh güne enerjisi santrali ile yllk ortalamam bin 500 Kwh elektrik üretebiliyorsunuz. Bunun için 4 panel, 7 metre kare alan yeterli.” dedi.

Güne Enerjisi sistemi kurmak isteyenlere, ileyii, prosedürü ve yaplacak tüm çalmalar da iadamlarna aktaran Apal, lisansl ve lisanssz güne enerjisi üretimi yaplabileceini, iletmelerin kurduklar lisansl santrallerle elektrik datm hatt üzerinden iletmelerinin enerji ihtiyacn karlama imkanlar olduunu söyledi. Seminere ASAD Bakan Semih Menzilci ve iadamlar katldlar. 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..