milivolt electronics world news Borsa,_sertifikali_zeytinyagi_tadim_uzmani_yetistirecek-didimhaber.net
04-07-2015

Borsa, sertifikal zeytinya tadm uzman yetitirecek

Borsa,_sertifikal_zeytinya_tadm_uzman_yetitirecek

Aydn Ticaret Borsas (ATB), zeytinyanda kaliteyi arttrmak için sertifikal zeytinya tadm uzman yetitirecek. Aydn’da yetitirilecek sertifikal zeytin tadm uzmanlar, Türkiye’de yetitirilen ilk sertifikal uzmanlar olacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii’ne bal kurumlar arasnda ilk akredite gda laboratuvarn hizmete açan Aydn Ticaret Borsas, zeytinyanda da yeni bir adm atmaya hazrlanyor. ATB zeytinyanda kaliteyi arttrmak ve ihracatn geniletmek amacyla, sertifikal zeytinya tadm uzman kursu açacak. Önümüzdeki yl açlmas planlanan kurs sonucunda eitimleri baaryla tamamlayan zeytinya tadm uzmanlar, ilk kez sertifikal olma imkanna kavuacak. Sertifikal zeytinya tadm uzmanl kursu hakknda bilgiler veren ATB Bakan Adnan Bosnal, “talya’da bulunan bir dernek ile balantya geçtik ve bu sertifikann ülkemizde verilmesini salamak amacyla talebimizi ilettik. Dünyada sertifikay veren tek kurum olan bu dernekle çalmalarmz tamamladktan sonra borsamzda uzmanlarmz eliinde önümüzdeki yl eitimlere balayacaz. Böylelikle sertifikal tadm uzman olmak isteyen vatandalarmz, artk talya’ya gitmek zorunda kalmayacak. Bu projeyi hayata geçirerek Türkiye’de bir ilke imza atacaz.” dedi. 

Sertifikalarn uluslararas geçerlilie sahip olacan belirten ATB Bakan Bosnal, “Yetitirdiimiz sertifikal tadm uzmanlar, zeytinyan tadarak kalitesi hakknda rapor belirtecek. Bu rapor sonucunda firmalar ve ülkeler, olumsuz rapor verilen zeytinyalarn almayacak ve satmayacaklar. Böylelikle ucuz ve bitkisel yalar kartrlarak yaplan tai zeytinya ile üreticinin emeinin çalnmasn önüne geçeceiz. Ayrca bu sertifikal zeytinya tadm uzmanl da vatandalarmz için yeni bir i sahas olacak.” diye konutu. 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..