milivolt electronics world news Buyukbas_hayvanlarda_cicek_hastaligina_karsi_tedbir_istendi-didimhaber.net
14-07-2015

Bykba hayvanlarda iek hastalna kar tedbir istendi

Bykba_hayvanlarda_iek_hastalna_kar_tedbir_istendi

Aydn Büyükehir Belediye Meclisi, 19 maddelik gündemle temmuz ay ilk toplantsn yapt. Ksa süren toplantda AK Partili üye Rza Posac, gündem d önergesiyle büyükba hayvanlarda görülen bulac çiçek hastalna kar tedbir alnmasn istedi.

Efeler Ziraat Odas bakanl da yapan Posac, Suriye’den kaçak giren hayvanlardan bulat tahmin edilen hastalk yüzünden Efeler ilçesi Umurlu Mahallesi ve Kök ilçesinin baz mahallelerinde karantina uygulandn söyledi. Bulac çiçek hastalndan ölen hayvanlar olduunu vurgulayarak, “Bu hastalk uçan böceklerle, özellikle sivrisinekle bulayor. Daha önceden bu hastalkla mücadele için Özel dare ilaç datyordu. imdi bu görev, Aydn Büyükehir Belediyesi’ne düüyor. Bunun için önerge verdim. Çiçek hastalyla mücadelede en önemli husus, iletmelere ve hayvan sahiplerine ilaç datmnn yaplmas ve hayvan sahiplerinin bunlar kullanmas. u anda bölgemizde çiçek hastalndan ölen hayvanlarmz var. Bu hayvanlar devlet tarafndan imha ediliyor, sahibinin de maduriyeti gideriliyor ancak milli servet, hastaln yaylmamas ve hayvanlara daha çok bulamamas için acil tedbir alnmal.” dedi. Hastaln Efeler, Kök ve Sultanhisar’n baz bölgelerinde etkili olduuna dikkat çeken Rza Posac, “Büyükba hayvanlar için tehlike büyük. Bunun yaylmasn salayan sineklerle mücadele etmek gerekir. Bunu, bugün toplanacak tarm komisyonunda da gündeme getireceim.” eklinde konutu.

Öte yandan Aydn Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu bakanlnda yaplan toplantda baz maddeler kabul edilirken birçok madde komisyonlara havale edildi. Ayrca Efeler'in muhtelif yerlerinde bulunan otoparklarn, Büyükehir Belediyesi firmas olan AYBEL naat Ltd.ti.’ye be yl süreyle iletme hakknn verilmesi, oybirliiyle kabul edildi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..