milivolt electronics world news Sut_ureticisi_destek_almazsa_kriz_kapida-didimhaber.net
21-07-2015

St reticisi destek almazsa kriz kapda

St_reticisi_destek_almazsa_kriz_kapda

Söke Ziraat Odas Bakan Mustafa Kemal Kocaba, süt üreticilerinin yeni bir krizin eiinde olduunu söyledi. Süt hayvanclna yatrm yapanlarn, 2008 ylndaki gibi süt veren hayvanlarn kesmek zorunda kalabileceini belirten Kocaba, buna Et ve Süt Kurumu’nun çi süt fiyatn düürmesinin sebep olacan belirtti.

Oda Bakan Kocaba, yapt açklamada, “2008’de olduu gibi bu sektöre yatrm yapan binlerce süt üreticisi, süt veren hayvanlarn kesmek zorunda kalabilir. Geçen günlerde Ulusal Süt Konseyi'nin çarsyla süt sanayicisi, süt üreticisi ve Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanl yetkilileri, bir yldr arttrlmayan çi süt fiyatlar konusunda topland. Toplantda, çi süt üreticilerimizin 10 kuruluk talebi kabul edilmedi. Süt sanayicileri, bir yldr deimeyen 1,15 TL’lik çi süt fiyatnn daha da aa çekilmesi gerektiini söylediler. Yazk, bu ülke 2008’de 1 milyon süt ineinin kesildii krize geri dönüyor. Hiç yaananlardan ders almyoruz. Süt üreticisinin bir yldr bekledii küçücük bir art çok gören süt sanayicileri, kendi ürünlerini marketlerde tüketiciye çoktandr zaml satyor. Et ve Balk Kurumu, adn deitirip Et ve Süt Kurumu’na dönütürüldüünde umutlanmtk ancak aradan geçen bunca zaman içinde süt piyasasn düzenleme görevi verilen bu kurum, malesef üretici lehine tek bir karar almad. Bir yldr süt üreticisine 10 kuru fiyat artn çok görüp süt üreticilerinin onca maliyet artna ramen çi süt fiyatlarnn düürülmesini savundular. Bunu savunanlara açk söylüyorum, bindikleri dal kesiyorlar.” dedi.

Sektörde destein süt tozuna verildiini ancak bunun doru kullanlmadn ifade eden Kocaba, “Süt sanayicilerinin, hükümetin süt tozu için verdii destei de doru kullanmadn biliyoruz. Süt sanayicisinin bu anlalmaz tavr ve hükümet boluunun da getirdii ilgisizlik, süt üreticisini yeni bir krizin eiine getirdi. Uyaryorum, bu kriz 2008’de yaanandan daha ar olabilir. Süt üreticisinin etkili olmad toplantlarda alnan bu kararlar, krmz etteki fiyat artn daha da tetikler ve ithalat lobisinin çarlarna uyularak yeniden besilik hayvan ithalat yaplrsa da hayvanclk sektörü derin bir krizin içine düer. çine düülen bu skntl durumdan, et ve süt üreticilerine yaplan desteklemeleri daha da arttrarak çklmas mümkün.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..