milivolt electronics world news Didim_Hakknda-didimhaber.net
28-12-2013

Didim Hakknda

Didim_Hakknda

Didim, Aydn'n turistik bir ilçesidir. Douda Mula il snr ve Güllük Körfezi ve Akbük Koyu, batda ve güneyde Ege Denizi, kuzeyde Bafa Gölü ve Menderes Nehri ile snrlanm bir yarmada eklindedir. Yüzölçümü 402 km'dir. 2000 Yl Nüfus Saym sonuçlarna göre 37.395 kii yaayan ilçede 3 bal belediye ve 5 köy bulunmaktadr.


 

Didim ilçesinin ilk yerleim izleri Neolitik Devre (M.Ö. 8000) uzanr. M.Ö. 16. yüzylda Miken,Giritliler ve daha sonra da Aka kolonilerinin varl görülür. Persler, Romallar ve Bizansllardansonra 1071 Malazgirt Sava'ndan sonra Anadolu’nun kaplarnn Türklere açlmasndan sonra ilk olarak Karia olarak anlan bu bölge Türklerin eline geçmitir. 1. Haçl Seferlerinin ardndan yeniden Bizans'n eline geçti.1261 ylndan sonra Karia’da Mentee Beylii'nin kurulmasyla Didim ve çevresi bu beyliin içine alnmtr.

Dosya:Latrans-Turkey location Aydn.svg

Osmanl mparatorluu zamannda varln "yeronda - yoran" ismi ile sürdürmüstür. 1955depreminden sonra önceleri halk arasinda "HiSAR" olarak da adlandrlan YORAN devlet tarafndan yaptrlan afet evlerine tandktan sonra "YENiHiSAR" adn almtr. Sonrasnda isim benzerliine meyil vermemek için dünya üzerinde sadece bir yerde blunan ve kök olarak "DIDYMAION"'dan gelen "DIDIM" olarak yenilemitir.

9 Mays 1990 tarihine kadar Didim ve çevresi Söke ilçesinin bir parças iken bu tarihte yaynlanan bir kanunla Yenihisar kasabas merkez olmak üzere Akbük, Ak-Yeniköy beldeleri ile Balat, Batköy, Denizköy ve Yalköy köyleri ve Milas ilçesinden alnan Akköy ile ilçe olmutur. 1999 ylnda Yenihisar ilçesinin ismi Didim olarak deitirilmitir.

lçe ekonomisi tarma ve turizme dayaldr. Tarla ürünlerinden buday ve pamuk birinci sray almaktadr. Hayvanclk tüketim ihtiyacn karlayacak kadar olup, özellikle küçükba hayvan yetitiricilii önde gelmektedir.

Yaz aylarnda önemli sayda turistin ziyaret ettii ilçede, ekonomi olumlu yönde etkilenmektedir.

 

K: WikiPedia

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..