milivolt electronics world news Ciftcinin_sikintilarinin_cozumu_icin_yeni_hukumet_kurulmali-didimhaber.net
28-07-2015

iftinin skntlarnn zm iin yeni hkmet kurulmal

iftinin_skntlarnn_zm_iin_yeni_hkmet_kurulmal

Söke Ziraat Odas Bakan Mustafa Kemal Kocaba, çiftçilerin skntlarnn çözümü için bir an önce yeni hükümet kurulmas gerektiini söyledi. Genel seçimden sonra halkn iradesiyle oluan yeni Meclis'ten henüz bir hükümet çkmadn belirten Kocaba, "Tarm sektörünün bilinen ve kronikleen sorunlar var. Bu sorunlarn çözümü için ortaya bir program koyulmas gerekiyor. Bu yeni dönemde yeni bir tarm bakanna, en azndan bir ksmnn çözülmesi için sorunlarmz yeniden hatrlatmakta fayda var." dedi.

lk ve en büyük skntlarnn, girdi fiyatlarnn yükseklii olduunu belirten Oda Bakan Kocaba, yapt açklamada unlar kaydetti: "Seçim meydanlarnda söylenen ucuz mazot vaadi, tek bana girdilerin ar yükünü üzerimizden kaldramaz. Mazotun yansra gübre, tohum, ilaç ve hayvanclkta yem gibi pek çok girdinin fiyatlar yüksektir. Bu girdilerin tamamnn önemli maddeleri yurtdndan ithal ediliyor. Bu nedenle sürekli olarak fiyatlar yükseliyor. Bu arada gda fiyatlarndaki art baz kesimlerce üreticiye fatura edilirken üretici, yüksek girdi maliyetlerinin altnda eziliyor. Gda fiyatlarndaki art konusunda üretici ile tüketici kar karya getirilmek isteniyor ancak gerçek balçkla svanmyor. Geçen yl narenciyenin kilosu 30 kurua kadar dütü. Bir ksm üreticimizin ürünü dalnda kald. Üreticiden alnan çi süt bir yldr ayn fiyatta, hattâ bu günlerde baz irketler, bir yl önceki fiyat da daha geriye çekmeye balad. Tüketici, pazarda ve marketlerde bu ürünleri pahalya ald, almaya da devam ediyor. Gdadaki pahalln sorumlusu biz deiliz. Gda fiyatlarndaki artn en önemli nedenlerinden biri de gittikçe etkisizletiren tarm örgütleri. Tarmda örgütlenme maalesef zayf. Üreticinin kooperatif örgüleri, üretici birlikleri, yasal düzenlemelerin yetersizlii, mevcut geriden gelen borçlar nedeniyle etkin olamyorlar.”

Çiftçi desteklemelerin yetersizliinden dert yanan Söke Ziraat Odas Bakan Mustafa Kemal Kocaba, “Mevcut destekleme sisteminde de aksaklklar var. Ylda 3 milyar destekleme veriliyor ama hayvanclkta ithalata bamllk artarak sürüyor. Eer çok destek veriliyorsa hem de hayvanclkta da bamllk artyorsa sk sk ithalata bavuruyorsa ve hayvanck yapan üreticiler ikâyetçiyse burada bir yanl var demektir. Yeni tarm bakannn kronikleen sorunlara nasl çözümler üreteceini merakla bekliyoruz. Yeni hükümetten girdi fiyatlarnn düürülecei tarmda üretici örgütlerin daha etkin hale getirilecei desteklemelerin üreticiyi memnun edecek düzeye yükseltilecei bir program ortaya koymasn bekliyoruz.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..