milivolt electronics world news Incirde_akma_yeniden_basladi,_uretici_care_ariyor-didimhaber.net
07-08-2015

ncirde akma yeniden balad, retici are aryor

ncirde_akma_yeniden_balad,_retici_are_aryor

Dünya kuru incir üretiminin yüzde 70’inin karland Aydn’da, geçen yl olduu gibi bozulmalar balad. Olgunlaan incirler, dalnda çürüyerek akyor. Önceki gün Aydn’n baz bölgelerinde etkili olan yamurun, incirdeki bozulmay daha da arttrmasndan endie ediliyor.

ncirin çatlamas ve akmasnda çiy ve yamurun etkili olduunu belirten çiftçi Zeki Günday, Germencik ovasnda açlan onlarca jeotermal kuyusundan sonra iki yldr görülmedik çatlama ve akmalar meydana geldiini söyledi. Günday, “Bunca yldr incir üretiyoruz. Geçen yl incirimiz hep aaçlarn dibine akt. Bu yl iyi olacak gibiydi ancak incir olgunlamaya balaynca çürümeye ve akmaya balyor. Dardan baktnzda incirde bir ey yok ama içinden çürüyor. imdiden aaçlarn dibine akyor. Bunda, jeotermallerin iklimi bozmasnn da etkili olduunu düünüyorum. Denizden esen yel de etkili ama daha önceki yllarda da eskiyordu denizden. Jeotermal kuyular açldktan sonra incirde çürüme, çatlama ve akma artt. Buna bir çare bulunmal. lçe Tarm Müdürlüü görevlileri de bir ey demiyorlar. Kimse bizi dinlemiyor. ncirimiz dibine akp gidecek.” dedi. Jeotermal kuyulardan salnan buhar sebebiyle havada nem orannn yükseldiini ve incirin de sevmedii bu ortamda çatladn, çürüyerek aktn ifade Günday, “Bence incirin bu hale gelmesine sebep jeotermaller. Bunun etkisi aratrlmal. nci dalnda akyor, biz de bakyoruz. Böyle giderse yiyecek incir dahi bulamayacaz. Biz dünyann en kaliteli incirini üretiyorduk, imdi hurda incir üretiyoruz. Bu da bizi üzüyor. Biz eskisi gibi kaliteli kuru incir üretmek istiyoruz. Germencik’in mehur kuru incirinin devam etmesini istiyoruz.” eklinde konutu.
ncirde akma yeniden balad, üretici çaresiz
Germencik ovasnda denizden esen rüzgarn, incirin çatlamas ve akmasnda etkili olduunu belirten çiftçi Sabri Eyüpolu da son yllarda çatlamann arttn söyledi. Önceki gün yaan ve yer yer etkili olan yamurun daha çok çatlamaya sebep olduunu belirten Eyüpolu, çare bulunmasn istedi.

Jeotermallerin Aydn’n kâbusu olduunu, tarm alanlarn ve insan saln da tehdit eder hale geldiini belirten Buharkent Ziraat Odas Bakan Naim Özdamar, denetimsizlikten dert yand. Jeotermal tesisleri denetleyebilecek kurum olmadn belirten Özdamar, atklarnn Aydn’n havasn, suyunu, topran, tarmn ve en nihayetinde insan saln tehdit eder duruma geldiini söyledi.
ncirde akma yeniden balad, üretici çaresiz
Aydn Ticaret Borsas’nda düzenlenen, incirin skntlarnn tartld toplantda konuan TAR ncir Tarm Sat Kooperatifi Bakan Ahmet Fevzi Aruman da doay ve suyu kirleten jeotermal tesislerin denetimsizliini dile getirmiti. Aruman, “Bizim kendi aratrmalarmzda, içlerinde bir tane jeotermal enerji üreten tesisin kapal sistem olduu, dier iletmelerin çounun dearj yapmadklar, yapanlarn da yer alt sularn zehirleyecek ekilde, hattâ derelere gönderdiklerini tespit etmi durumdayz. Bu konu, öyle yüzeysel geçitirilecek bir konu deil.” demiti.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..