milivolt electronics world news Sezonun_ilk_kuru_inciri_borsada_20_liraya_satld-didimhaber.net
10-08-2015

Sezonun ilk kuru inciri borsada 20 liraya satld

Sezonun_ilk_kuru_inciri_borsada_20_liraya_satld

Aydn Ticaret Borsas’na 2015 yl ilk kuru inciri getirildi. Miktar 40 kg. olan kuru incir, sembolik olarak kilosu 20 liradan satld. Üretici Mehmet Ylmaz’n incirini satn alan Aydn Kuru ncir letmeleri ve hracatçlar Dernei (AKD) Bakan Metin Topaç, bu yl yüzde 15-20 rekolte art ve geçen yla göre daha iyi bir kalite beklediklerini söyledi.

Dünya kuru incir üretiminin yüzde 70’ini karlayan ve ülke ekonomisine 200 milyon dolar girdi salayan kuru incir, Aydn Ticaret Borsas’na geldi. Üreticiler Cüneyt Gökçe ve Ylmaz tarafndan getirilen kuru incir, kilosu 20 liradan satld. Bu sezonun iyi olacan belirten AKD Bakan Topaç, “Üreticimize, tüccarmza ve ihracatçmza hayrl olsun. Yeni sezon inallah bereketli geçer. Bu yl rekolte, geçen yla göre yüzde 15-20 fazla gibi görünüyor ancak u anda erken, 20 gün daha bekleyeceiz. Hava artlarna bal. Fiyat konusu da arz talebe bal. u anda sezonun ba, bunlar telaffuz etmek için erken. nallah sezon herkes için iyi olur. Bizim amacmz, incirimizi tüm dünya ülkelerine tantmak ve incirimizi yedirmek. Bu yl bol bir sezon geçirip bunda baarl olursak ileriki sezonlarda daha iyi olacak.” dedi.

Aydn’da incirin dalk alanda bir sknts olmadn, ova ksmnda deniz yeli dolaysyla az da olsa çatlama görüldüünü belirten Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Mustafa Bircan ise kalitenin iyi olacan söyledi. Bircan, “Yeni incir sezonunun, üreticimize hayrl olmasn diliyorum. u ana kadar meteorolojik deerlerimize göre, iki üç gün önceki yamurlar baz almazsak, ovalar hariç incir sezonumuzun iyi geçecei görünüyor. Çiftçilerimiz ilk ürünleri getirdiler. lk kuru incirimiz geldi, herkese hayrl olsun.” dedi.

Borsaya sezonun ilk kuru incirini getiren Mehmet Ylmaz da her yönüyle iyi baladklarn ifade etti. Geçen yla oranla incirin rekolte ve kalitede çok daha güzel olduunu ifade eden Ylmaz, “Bu yl iyi bir sezon geçireceimizi umut ediyoruz. Bu ylki incirimiz, geçen yla göre çok daha kaliteli ve güzel. Dilerim emeimizin karln alrz. Geçen yl çok kötü bir sezon geçirdik bu yl daha iyi bir sezon olacak.” ifadelerini kulland.

Borsaya kuru incir getiren üreticilere, AKD tarafndan çeyrek altn hediye edildi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..