milivolt electronics world news Jeotermal_iftileri_tedirgin_ediyor-didimhaber.net
11-08-2015

Jeotermal iftileri tedirgin ediyor

Jeotermal_iftileri_tedirgin_ediyor

Söke Ziraat Odas Bakan Mustafa Kemal Kocaba, son zamanlarda Aydn’da insan sal, toprak, hava ve tarm alanlarna zarar verdii iddiasyla gündeme gelen jeotermal enerji tesislerinin denetimlerinin arttrlmasn istedi. Çiftçilerin bu tesislerden tedirgin olduunu söyleyen Kocaba, jeotermale kar olmadklarn da ifade etti.
Jeotermal eylemi
Oda Bakan Kocaba, yapt açklamada unlar kaydetti: “Sürekli artan nüfus nedeniyle dünyadaki birçok ülke gibi bizim de enerji açmz var. Bütün ülkeler, fosil yaktlardan elde edilen enerji yerine rüzgar, güne ve jeotermal kaynaklardan enerji üretimine yöneliyor. Bilindii gibi fosil yaktlar iklim deiikliine, küresel snmaya ve hava kirliliine yol açyor. Bu nedenle temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklar çok önemli. Genelde Türkiye, özellikle de yaadmz Aydn, yenilenebilir enerji açsndan ansl. Türkiye, jeotermal kaynaklar bakmndan dünyada yedinci srada bulunuyor. Bu kaynaklarn yüzde 80’i Aydn’da bulunuyor. Jeotermal enerji, dünyada 100 yl akn bir süredir kullanlyor. Jeotermal enerjiyi en etkin kullanan ülke zlanda. Bu ülke, enerji ihtiyacnn neredeyse tamamn jeotermal ve hidroelektrikten salyor. Böylesi dünyann 100 yl akn süredir kulland, yenilenebilir ve temiz enerjiye kar olmadmz öncelikle belirtmek isterim ancak son yllarda Aydn’da iletme saysnn 48’e ulamas, ortaya çkan baz çevre sorunlarna neden olmas iddialar nedeniyle çiftçilerimiz tedirgin.

Jeotermal eylemi

Bu konuyla ilgili Aydn Valisi Erol Ayyldz’n talimatyla Adnan Menderes Üniversitesi ve sivil toplum örgütleri, konunun taraflaryla birlikte yaplacak toplantya katk vermeye hazrz. Bir taraftan da iddialar aratrrken jeotermal santrallerin denetimlerinin sklatrlmasn istiyoruz.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..