milivolt electronics world news Hayvanlardaki_cicek_hastaligiyla_mucadele_sonuc_vermeye_basladi-didimhaber.net
14-08-2015

Hayvanlardaki iek hastalyla mcadele sonu vermeye balad

Hayvanlardaki_iek_hastalyla_mcadele_sonu_vermeye_balad

Aydn'da sineklerle bulaan çiçek hastal sebebiyle karantinaya alnan 121 bin 13 büyükba hayvandan, bulaan 137 tanesi itlaf edildi. Bunlarn sahiplerine, toplam 314 bin lira tazminat ödenecei belirtildi. Karantina devam ediyor.

Suriye'den getirilen büyükba hayvanlardan yayld iddia edilen ve çiçek hastal olarak bilinen LSD, bu yl birçok ilde olduu gibi Aydn'da da görüldü. Hayvan hareketlilii ve sinek srmasyla çok hzl yaylan hastalk sebebiyle Aydn Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü Efeler, Kök, Kuyucak, Nazilli, Yenipazar, Sultanhisar ve Buharkent ilçelerinde karantina uyguluyor. Hastaln yaylmasn önlemek için bütün tedbirleri aldklarn kaydeden l Müdür Yardmcs Ylmaz Bozkr, bugüne kadar 137 büyükba hayvann itlaf edildiini belirtti. Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanl'nn, bunun karlnda üreticilere, hayvann cinsine ve arlna göre ödeme yapacan beldiren Bozkr, hayvanlarda bu hastalkla ilgili en küçük bir belirti görülmesi halinde kurumlara haber verilmesini istedi.

Afrika kökenli büyükba hayvanlarda görülen çiçek hastalnn Aydn'da ilk kez ortaya çktn belirten l Müdür Yardncs Bozkr, "Çiçek hastalna kar, görülen bölgelerde durumuna göre 3 kilometre mesafede 28 gün boyunca karantina tedbirleri alnmtr. Hastalk kontrol altna aldnda, karantina tedbirlerini kaldracaz. Karantina altna alnan 121 bin 13 adet büyükba hayvandan, sadece 137'si itlaf edilmitir. Hastala kar gerekli tüm tedbirleri alarak, youn ekilde mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar toplam 150 bin doz a yaplmtr. Ayrca elimizde de 200 bin doza yakn a bulunmaktadr ve alama çalmalar devam etmektedir. Yürütülen alama ve hastalkla mücadele çalmalar sonucu, son 45 günde hastalkta bir düü salanmtr.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..