milivolt electronics world news Yenipazar_Belediye_Bakan_Savc'nn_hapis_erteleme_sresi_doldu-didimhaber.net
22-08-2015

Yenipazar Belediye Bakan Savc'nn hapis erteleme sresi doldu

Yenipazar_Belediye_Bakan_Savc'nn_hapis_erteleme_sresi_doldu

Aydn’n Yenipazar ilçesinin AK Partili Belediye Bakan Zafer Savc’nn, evrakta sahtecilik suçundan ald ve hastal sebebiyle bir yl ertelenen hapis cezasnn erteleme süresi bugün doldu. Savc'nn, cezasnn yeniden ertelenmesi için Aydn 1. Ar Ceza Mahkemesi’ne bavurduu örenildi.

Evrakta sahteciliin cezas için bir yllk daha erteleme hakk olduunu ifade ede Bakan Savc, “Ben demokrasiye ve hukukun üstünlüüne inanan birisiyim. Hukukçu arkadalarmn, bir yllk daha erteleme hakkm olduunu belirtmesi üzerine infaz savclna erteleme talebi dilekçemi verdim. Takdir hukukçularmzndr. Verilecek karara da sayg duyarm.” dedi.

Zafer Savc, 2005 ylnda belediyeye ait iyerlerinden birini, ihaleyle AK Parti ilçe yönetimine kiraya verdi. Dönemin ilçe yönetimi, biriken 3 bin 500 liralk kira borcunu ödememesine ramen AK Parti Genel Merkezi’ne gönderilmek üzere Savc’dan, "Kira borcu yoktur" yazs istedi. Savc da bu belgeyi verdi. 2009’daki yerel seçimlerde Yenipazar Belediye Bakan seçilen CHP’li Mehmet Yüsran Erden, belediyeye borcu bulunan dier kiraclar gibi AK Parti ilçe yönetimi hakknda da dava açt. AK Parti Yenipazar lçe Bakan olan Ahmet Yldrm da mahkemeye, daha önce Zafer Savc’nn kendilerine verdii "Kira borcu yoktur" yazsn ibraz etti. ncelemede ise partinin belediyeye borcu bulunduuna ve Savc’nn verdii yaznn sahte olduuna hükmedildi. Bunun üzerine hakknda, Aydn 1. Ar Ceza Mahkemesi’nde, evrakta sahtecilik suçundan dava açld. Mahkemenin verdii 2 yl 6 aylk hapis cezas, Yargtay tarafndan da onand. 2014 Mart aynda, bir dönem aradan sonra tekrar Yenipazar Belediye Bakan seçilen Zafer Savc, hakknda onanan hapis cezasnn kendisine tebli edilmesi üzerine 22 Austos 2014’te hastaln gerekçe göstererek, infaz savclndan cezasnn bir yl ertelenmesini istedi. Savclk bu talebi, hapis kararn veren Aydn 1. Ar Ceza Mahkemesi’ne götürdü. Mahkeme de talebi kabul etti. Cezasnn infaz ertelenen Savc, geride kalan bir ylda Yenipazar Belediye Bakanl ve Aydn Büyükehir Belediye Meclis Üyelii görevlerine devam etti. Erteleme süresi bugün sona eren Savc, infaz savclna dilekçe vererek, ayn gerekçelerle cezasnn yine ertelenmesini istedi.

Bu arada cezann ertelenmesine tepki gösteren CHP Genel Bakan Yardmcs ve Aydn Milletvekili Bülent Tezcan, bunun yanl olduunu, Zafer Savc’nn bakanlk görevinin sona erdirilmesi gerektiini savunmutu. Bakan Savc’nn derhal görevden alnmasn istemi, konu hakknda dönemin çileri Bakan Efkan Ala’nn cevaplamas talebiyle bir soru önergesi vermi, cevap alamadn belirterek Savc'nn AK Partili olduu için korunduunu iddia etmiti.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..