milivolt electronics world news Davutolunun_'atafat'_sz_tam_da_yerine_oturmu-didimhaber.net
29-08-2015

Davutolunun 'atafat' sz tam da yerine oturmu

Davutolunun_'atafat'_sz_tam_da_yerine_oturmu

CHP Eskiehir Milletvekili Gaye Usluer, Babakan Ahmet Davutolu’nun atafat ve siyaseti kullanarak mevki deitirenler için söyledii, "Bizim siyasetimizde yerleri yoktur." sözünün cesurca olduunu ve tam yerine oturduunu söyledi. Usluer, “Bence Sayn Davutolu çok büyük laflar etmi. Kendi kongrelerinde bunun hesabn daha büyük birilerinin sormasn bekliyorum, çünkü biz atafat, 700 bin TL’lik kol saati, Versay Saray’nn dört kat büyüklüünde sarayda yaayanlar, AKP’nin kurulu ilkeleriyle badaan insanlar deil. Hepsinin partiyle ilikilerini bir ekilde kesmeleri gerekiyor. Geriye de kaç avuç insan kalr, onu da gerçekten merak ediyorum. Sayn Davutolu’nun o konumasn kim hazrlad, kendi kontrolünde mi oldu? Gerçekten çok cesur açklamalard ve tam da yerine oturdu. Bu sözler AKP’nin bugün kurulu ilkelerinden tamamen saptnn, AKP’yi kurarken giydikleri bütün gömlekleri çkardklarnn ve üzerine süslü, prlantal, atafatl kaftanlar giydiklerinin bizzat birinci azdan ilandr.” dedi.

CHP Aydn l Bakanl’nda, Aydn’dan sorumlu Milletvekili Usluer ve Erzincan Milletvekili Erdoan Özyalçn, bir basn açklamas yapt. Açklamaya l Bakan Hikmet Saatc, milletvekilleri Metin Lütfi Baydar, Mehmet Fatih Atay ve Hüseyin Yldz, ilçe bakanlar ve dier baz partililer de katld. Milletvekili Gaye Usluer, AK Parti’ye ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’a yüklendi. 17-25 Aralk, din ve ehitler üzerinden siyaset, yolsuzluklarla ilgili konuan Usluer, “7 Haziran, Türkiye Cumhuriyeti için öneli tarihlerden birisi elbette. Genel seçimler yapld ama 13 yldr ülkeyi yönetmekte olan siyasi iktidar ve 13 yln sarholuundaki siyasi iktidar, 13 yln sonunda, 'Her eyi biz biliriz. Her ey bizden sorulur. Aslnda biz milletin ta kendisiyiz.' diyen babo bir iktidara 7 Haziran'da millet, milli irade gereken cevab verdi. Aslnda her eyi siz bilemezsiniz, biz size güvenip oy verdik. 2002 ylnda dediniz ki yolsuzluklarla, yoksullukla, yasaklarla mücadele edeceiz. Demokrasi için geldik, antidemokratik uygulamalara son vereceiz. Askerî vesayeti bitireceiz, biz size bunun için oy verdik ama siz sözlerinizin hiçbirinde durmadnz. Yolsuzluklarla mücadele edeceiz dediniz, yolsuzluklar bu hükümetin içerisinde yer alan bakanlarn ve uzants daha yüksek makamlarn iaret edildii bir adres oldu. 17-25 Aralk' ülke unutmad, milli irade unutmad. 7 Haziran seçimlerinde verilen cevabn en büyük ksm, aslnda yolsuzluklarla ilgilidir.” dedi.

AK Parti'nin yoksullarla mücadele söylemlerine karlk 13 yllk iktidarnda sermayenin el deitirdiini ve bunlarn zengin olduunu iddia eden Usluer, “Dün Sayn Davutolu, kendi il bakanlaryla yapt toplantda demi ki, 'Bizim kurulu ilkelerimizde lüks yoktur, atafat yoktur. Her kim ki siyaseti kullanarak bulunduu mevkii deitirmi, yaam koullarn deitirmise onun, bizim siyasetimizde yeri yoktur.' Sayn Numan Kurtulmu da bugün demi ki, 'AK Parti’yi kurulu ayarlarna geri döndüreceiz.' AKP’nin artk kurulu ayarlarna dönme ihtimali yok. Zaten AKP kurulu ayarlarna dönerse Sayn Numan Kurtulmu’un da AKP’de deil, baka bir yerde olmasn bekliyoruz.” ifadelerini kulland.

CHP Milletvekili Usluer, öyle devam etti: "Siyaseti yönettiini zannedenler, ehitler üzerinden bile siyaset yapmay brakmyor. ehitlerimizin cenazelerinde onlar Kürt Türk diye, onlar Sünni Alevi diye ayrmaya devam ettiniz. 1 Kasm erken seçim fetvasn veren Sayn Cumhurbakan, elbette ki bakan olmak istiyorsunuz. Elbette ki siyasi ikbalinizin, siyasi istikbalinizin her eyden önemli olduunu Türkiye biliyor artk ama bu millet 7 Haziran’da size bir ders vermek istemiti, çünkü ben Sayn Cumhurbakan’n AKP’den ayrmak istemiyorum. Deil mi ki 7 Haziran öncesi seçim meydanlarna çkp üç muhalefet partisi aleyhinde konumalar yapt, AKP için oy istedi. Tüm vatandalarmz adna konuuyoruz. Demokrasinin olmazsa olmazlarndan birisi elbette ki seçimdir. Bütün diktatörler seçimle ibana gelmilerdir ama seçimle ibandan gitmemek için de çrpnmlardr. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde artk kan dökülsün istemiyoruz. Onlar sivil darbe yaptlar. Biz darbe taraftar deiliz. Biz seçim sandnda, 13 yldr seçimle ibana gelen ve ülkenin anasn alatan, analar alatan, Adalet ve Kalknma Partisi’nin içindeki adaleti yok eden, kalknmay durduran AKP’yi sanda elbirliiyle milletçe gömeceiz.”
Milletvekili Gaye Usluer
Çözüm süreci ve terör olaylarn da deerlendiren Usluer, “Ne oldu da üç yldr susan silahlar, çatmaszlk süreci sona erdi? Pimi kim çekti, alteri kim indirdi? 62 ehidimizin kan, ardndan alayan gözü yal anneler, babalar, dul kalan eler, öksüz kalan çocuklar. Siyasete dini alet ettiler. Artk Türkiye, din üzerinden siyasetten bkt, usand. imdi ehit üzerinden siyaset yapyorlar. ehit cenazesinde, elini ehidimizin tabutunun üstüne koyup gözü yal annelere bakarak, 'Ne mutlu size, evlatlarnz ehit oldu.' diyen ey baba. Senin evlatlarn askere gittiler mi? Senin evlatlarnn biri askere gitmemek için çürük raporu alrken, dier evladn bedelli askerlik yaparken senin çocuklarnn zaten ehit olma imkan yoktu. ehit olan çocuklar, evlatlarmz ülkenin yoksul insanlarnn, yoksullarn evlatlardr. Ülkemiz artk öfkeden bkmtr.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..