milivolt electronics world news Dedeba'da_733'nc_kez_kekek_hayr_yapld-didimhaber.net
30-08-2015

Dedeba'da 733'nc kez kekek hayr yapld

Dedeba'da_733'nc_kez_kekek_hayr_yapld

Aydn’n Karacasu ilçesinde 733 yldr süren ‘Dedeba kekek hayr’ 15 bin kiinin katlmyla yapld. Organizasyonu yapan Karacasu Cuma Mahallesi Muhtar Mehmet Osan, misafirlere yaklak 3 ton kekek datldn söyledi. Osan, “Gelecek yln hazrlklarna yarndan itibaren balyoruz. Bu gelenei sürdüreceiz.” dedi.

Karacasu ilçesi Dedeba mevkiinde gerçekletirilen hayr için 1,3 ton et ve 1,3 ton buday kullanld. 70 kazan kekein kaynatld etkinlikte, hayra özel yaplan turu ve ekmek de katlmclara datld. Etkinlie, Türkiye’nin deiik illerinden vatandalarn yan sra dünyann çeitli ülkelerinden gurbetçiler de ilgi gösterdi. 

Hayr organize eden Cuma Mahallesi Muhatar Mehmet Osan, dünyada yaklak 15 bin kiinin ayn anda kekek yedii tek mekann Karacasu Dedeba Hayr olduunu, bu gelenein hayrseverlerin de katks ile her geçen gün daha geni kapsaml olarak sürdürüldüünü söyledi. Anadolu’nun Türkletirilmesinde ve slamiyet’in yaylmasnda görev alan Horasan erenlerinden Dedeba’n ruhu için, yaklak 7 asrdr bu etkinliin devam ettiini belirten Osan, öyle devam etti: "Bu bizim atalarmzdan gelen bir gelenek. 20 binden fazla katlm var. Hayrmzda bin 300 kg et, bin 300 kg buday bir ton biber turusu ve 1 ton budaydan yaplan 7 bin ekmek datld.” dedi.
Dedeba’da 734’üncü kez kekek hayr yapld
Dedeba hayrna belediye olarak katkda bulunduklarn belirten Karacasu Belediye Bakan Mustafa Büyükyapc da, “Alperenlerden 7 tane büyüümüzün mezarlar bunlarn ansna düzenliyoruz. Bu yl bin kilo et, bin 300 budaydan kekek yapld. Her yl katlm artyor. Bu sene geçen yla göre katlmda art var. Katlm yer yl devam ediyor. Cumartesiden balayan hazrlklarmzla gelen misafirlerimize yapacamz ikramlar hazrlyoruz.” eklinde konutu.

Aydn ve çevre illerden 20 bine yakn katlmn olduu etkinlikte 70 kazanda toplam 3 tona yakn kekek dövüldü. Yöre halknn ektii budaylardan 7 bin ekmek ve 1 ton biber turusu yapld. Kazanlarla yaplan kekek, kovalarla, tepsilerle ve kaplarla halka datld. Dedeba hayrna gelen vatandalar, evlerine de kekek götürdü. Dedeba hayrnda mevlit okundu, dualar edildi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..