milivolt electronics world news Aydnda_meralar_imara_alarak_ranta_feda_edildi-didimhaber.net
31-08-2015

Aydnda meralar imara alarak ranta feda edildi

Aydnda_meralar_imara_alarak_ranta_feda_edildi

Aydn Veteriner Hekimler Odas Bakan Atilla Muharrem Uçmaklolu, meralarn yok edildiini söyledi. Bunun hayvancla büyük zarar verdiini belirten Uçmaklolu, bu alanlarn feda edildiini öne sürdü.

Efeler ilçesindeki meralarn, slah yerine mera vasflarnn ortadan kaldrlarak imara açldn belirten Oda Bakan Uçmaklolu, “Meralarmz slah edileceine, tam tersine bakyorsunuz mera vasfn yitirsin diye bekleniyor, ondan sonra bir bakmsn imara açlyor, baka amaçlarla kullanlyor, aaç dikiliyor. Efeler ilçemizden örnek veriyorum, Tepecik, Çetepe, Ovaeymir, Kadköy, Yeniköy, Ikl ve evketiye meralar. Yeniköy merasnda antiyeler dikildi, Ikl merasnda 2 bin kiilik yurt, yannda da veteriner fakültesi var. Kuyulu evketiye merasna da imdi bölge hastanesi dikilecek. Bu meralara kamu kurumlar yapld veya imara açld. Meralar, slah edileceine imara açlyor; rezidanslar, villalar. Meralarla ilgili durum böyle olunca hayvanclk geliir mi? Ondan sonra et fiyat yükseldi. Haydi gidelim, et ithal edelim, hayvan ithal edelim. Buyur ithal et, ne olduu belli olmayan etleri vatandalarna yedir. Mera olarak Aydn’da bir Hac Ali Obas Meras var, dier meralar artk vasfn yitirmi durumda, baka amaçla kullanlyor.” dedi.

Atilla Muharrem Uçmaklolu, açklamasna öyle devam etti: "Büyük Menderes Nehri’nin sulad Aydn topraklarnn yüzde 49,3’ü olan 395 bin 494 hektar alanda tarm üretimi yaplyor. Geri kalan arazilerin 298 bin hektar orman, 47 bin 466 hektar çayr ve mera, 14 bin 271 hektar göl ve bataklk, 45 bin 469 hektar tarm d arazidir. Aydn’n sulanabilir nitelikteki 252 bin 486 hektar alannn yüzde 68’lik ksm olan 173 bin 173 hektarda sulu tarm yaplmaktadr. En çok katma deer yaratan ürünler pamuk, zeytin, incir ve kestanedir. Aydn’n sahip olduu tarm arazisi içerisinde 200 bin hektar ile zeytin ve meyvelikler en geni alan kaplar. Pamuk girdi maliyetlerinin ar yükselmesi ve sat fiyatlarnn bunu karlamamas sonucu sanayi bitkileri ekilileri 109 bin hektardan 63 bin hektarlara gerilemi, hububat ekim alanlarnda, özellikle msr ekim alanlarnda kayda deer bir art görülmü ve 76 bin hektarlara kadar çkmtr. Sebze ekim alanlar ise14 bin hektar civarlarndadr."

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..