milivolt electronics world news Siyasi_belirsizlik_Aydn_ihracatn_da_vurdu-didimhaber.net
31-08-2015

Siyasi belirsizlik Aydn ihracatn da vurdu

Siyasi_belirsizlik_Aydn_ihracatn_da_vurdu

Aydn Sanayi Odas (AYSO) Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Yunus ahin, ilin ihracatta zor bir dönem geçirdiini ancak bunun kendilerini yldrmayacan belirtti. ahin, yapt açklamada, “Haziran ay için, zor dönemin balangc öngörüsünde bulunmutuk. Kalknmak için ihracatmz arttrmak zorundayz. Bu durumdan kurtulmak için de tek yol, ihracatçnn daha fazla desteklenmesidir. Ülkemizde yaanan siyasi belirsizliin piyasa ve kur üzerindeki olumsuz etkileri, ilimiz ve bölgemizi de olumsuz etkilemitir.” dedi.

2015 Temmuz ay ihracat ve ithalat rakamlar hakknda açklama yapan AYSO Bakan ahin, TÜK ile Gümrük ve Ticaret Bakanl ibirliiyle oluturulan geçici d ticaret verilerine göre Aydn ihracatnda düü yaandn belirtti. ahin, “Aydnl ihracatçlarn bu yl temmuz ay ihracatnda önemli bir düü yaanm ve ihracat rakam 46 milyon 412 bin dolar olarak gerçeklemitir. Geçtiimiz yl temmuz aynda bu rakam 58 milyon 99 bin dolar olmutu. Bu verilere göre ihracat rakamlar, geçen yln ayna göre yaklak yüzde 20’lik düü göstermitir. Temmuz ay içerisinde ithalat rakamlar ise ilimizde 24 milyon 205 bin dolar olarak gerçeklemitir. Ülkemizde yaanan siyasi belirsizliin piyasa ve kur üzerindeki olumsuz etkileri, ilimiz ve bölgemizi de olumsuz etkilemitir. Türkiye geneline baktmzda ise ihracat 2015 Temmuz aynda, 2014 ylnn ayn ayna göre yüzde 16,2 azalarak 11 milyar 181 milyon dolar, ithalat yüzde 8,7 azalarak 18 milyar 209 milyon dolar olarak gerçeklemitir.” diye konutu.

lk yedi aylk dönem verilerine göre Aydn’n 366 milyon 236 bin dolar ihracat ve 163 milyon 578 bin dolar ithalat yaptn kaydeden Mehmet Yunus ahin, “Geçtiimiz yl ilk yedi aylk dönemde bu rakamlar, 426 milyon 395 bin dolar ihracat ve ithalat da 152 milyon 643 bin dolar olmutur. Geçtiimiz ylla kyaslandnda ise ihracat yaklak yüzde 14 dümü ve ithalat da yaklak yüzde 7 artmtr. Ülkemizde imalat, tarm ve turizm sektörlerinde önemli daralmalar yaanmaktadr. Bu durum ilimizde de ayn ekilde gerçekletiinden geçen yln ayn ayna göre üretim ve ihracat azalm, ithalat artmtr. Çin’den gerçekletirilen ithalat, geçen yln ayn ayna göre iki katna çkm ve 8 milyon 772 bin dolar olmutur. Haziran ay için, zor dönemin balangc öngörüsünde bulunmutuk. Kalknmak için ihracatmz arttrmak zorundayz. Bu durumdan kurtulmak için de tek yol, ihracatçnn daha fazla desteklenmesidir. Son 12 aylk dönemde ihracatmz 684 milyon 411 bin dolar, 2014 ylnda ise 744 milyon 569 bin dolar olmutur. Bu rakamlara göre son 12 aylk ihracat yüzde 8 azalmtr. thalat rakamlarna bakldnda ise son 12 aylk dönemde 255 milyon 557 bin dolar olan rakamlar, 2014 ylnda 244 milyon 622 bin olmutur. Bu da ithalatmzn da yüzde 4,4 arttn göstermektedir.” ifadelerini kulland

Aydn'dan en çok ihracat yaplan ülkeler ve sektörler hakknda da bilgi veren ahin, “2015 Temmuz aynda en fazla ihracat yaptmz ilk be ülke ABD 4 milyon 584 bin dolar, ikinci srada talya 4 milyon 226 bin dolar, üçüncü srada Çek Cumhuriyeti 3 milyon 220 bin dolar, dördüncü srada Almanya 2 milyon 923 bin dolar ve beinci srada Çin 2 milyon 733 bin dolar olarak gerçeklemitir. Aydn’dan 105 ülke ve üç serbest bölgeye ihracat yaplmaktadr. Sektörel olarak temmuz ayna baktmzda ise ilk be sektör olarak makine ve teçhizat 13 milyon 340 bin dolar, ikinci srada ta ocakçl ve dier madencilik 9 milyon 559 bin dolar, üçüncü srada gda ürünleri ve içecek 4 milyon 469 bin, dördüncü srada motorlu kara tat ve römorklar 4 milyon 314 bin ve son olarak beinci srada ise giyim eyas sektörü 3 milyon 408 bin dolar ile yer almaktadr.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..