milivolt electronics world news Trkiye_nfusunun_yzde_20'si_2050_ylnda_yal_olacak-didimhaber.net
01-10-2015

Trkiye nfusunun yzde 20'si 2050 ylnda yal olacak

Trkiye_nfusunun_yzde_20'si_2050_ylnda_yal_olacak

Aydn Halk Sal Müdürü Uzm. Dr. Kasm Çetin, 1 Ekim Dünya Yallar Günü dolaysyla yapt açklamada, 21. yüzylda ön plana çkan en önemli demografik olgulardan birisi nüfusun yalanmas olduunu söyledi. Çetin, Türkiye'de yal nüfus orannn 2023 ylnda yüzde 10,2’ye, 2050 ylnda ise yüzde 20,8’e yükseleceinin tahmin edildiini aktard.

Dünya genelinde insanlarn daha uzun yaadn, doum oranlarnn azaldn ve yal nüfusun say olarak arttna dikkat çeken Halk Sal Müdürü Çetin, “Yal nüfus art hzna paralel olarak, yallk ve yal sal konularnda farkndalk yaratmak amacyla tüm dünyada 1 Ekim, Dünya Yallar Günü olarak anlmaktadr. Yaplan aratrmalar, ülkemizin yeni bir demografik yapya geçmekte olduunu göstermektedir. Ülkemizde yal nüfus, 2014 ylnda 6 milyon olup toplam nüfus içindeki oran yüzde 8 olmutur. Yal nüfus orannn 2023 ylnda yüzde 10,2’ye, 2050 ylnda ise yüzde 20,8’e yükselecei tahmin edilmektedir. Nüfus projeksiyonlarna göre ülkemizin yal nüfus orannn 2023 ylnda yüzde 10,2’ye yükselmesi, çok yal nüfuslu ülkeler arasnda yer alacamzn bir iareti olarak deerlendirilmektedir. Yallarmzn toplumsal yaama aktif olarak katlmalarn, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaamalarn salamak, kii, kurum ve devlet olarak öncelikli görevimizdir.” dedi.

Nüfusun yalanmasnn salktan sosyal güvenlie, çevreye, i olanaklarna, sosyal kültürel faaliyetlere ve aile hayatna kadar toplumun bütün yönlerini etkilediine dikkat çeken Uzm. Dr. Çetin, “Bu öngörüden hareketle bakanlmz çalma planlarnda, yallk ve salk hizmetlerinin düzenlenmesine özel önem verilmektedir. nsanlarda görülen pek çok hastaln, ilerleyen yala birlikte artt bilinmektedir. Yallkta daha iyi ve kaliteli bir yaam için bu salk sorunlarndan korunmak gereklidir. Korunmak için balca üç ilke, yeterli ve dengeli beslenme, doru fiziksel aktivite ve egzersiz yapma, alkol ve sigara kullanmndan uzak durulmaldr. Ksacas salkl yaam ilkeleri olarak bilinen bu kurallara uyulmas durumunda, yalanma ile ortaya çkabilecek olan önemli salk sorunlarndan baarl ekilde korunmak mümkündür. nsanolunun, var olduu günden bugüne kadar üzerinde en çok düündüü, aratrma yapt, türlü çareler arad ama bir türlü engelleyemedii gerçek, yalanmaktr.” ifadelerini kuland.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..