milivolt electronics world news Hayvanlara_eziyetin_su_saylmas_iin_imza_kampanyas-didimhaber.net
05-10-2015

Hayvanlara eziyetin su saylmas iin imza kampanyas

Hayvanlara_eziyetin_su_saylmas_iin_imza_kampanyas

Aydn Barosu Hayvan Haklar Komisyonu, doada bulunan bütün canllara yaplan eziyet ve ikencelerin, Türk Ceza Kanunu kapsamnda "kabahat" deil, "suç" olarak deerlendirilmesi için imza kampanyas balatt. Kampanyaya destek veren Baro Bakan Gökhan Bozkurt, “Her türlü imkana sahip mükemmel yaratklar olarak, derdini anlatamayan, konuamayan ve bu dünyada en az bizler kadar yaama hakkna sahip olan hayvanlara en iyi yaam koullarn vererek, bunu hukuk düzenine de yerletirmek boynumuzun borcudur. Unutmayn, vicdann yars merhametse, öbür yars da adalettir.” dedi.

Doada bulunan bütün canllar, yaam döngüsünü sürdürebilmek için gerekli olduunu belirten Bozkurt, "Bu Dünya, bizler için olduu kadar hayvanlar ve bitkiler için, ksacas doadaki tüm canllar için yaratlmtr ancak pek çok ey gibi Dünya'nn da yalnzca kendisine ait olduuna inanan insanolu, yllar boyunca birbirine, doaya ve hayvanlara zarar vermitir. Geldiimiz gelimilik düzeyinde, tüm canlarn korunmas esasnda temellenen bir hukuk prensibi çou ülkede kabul görmü ve artk insanlarn olduu gibi hayvanlarn da laynca yaama hakk olduu kabul edilmitir. Son yllarda ülkemizde de hayvanlara kar yaplan eziyetler, basn sayesinde pek çoumuzun bilgisi dahilindedir. Kriminolojik aratrmalar irdelendiinde görülecei üzere insanlara kar suç ileyen kimselerin, daha önceki dönemlerde hayvanlara da zarar vermi olduu görülmütür. Ksacas bir hayvan incitmekle balayan süreç, daha sonra insanlara kar ilenen bir suçla sona ermektedir.” eklinde konutu.

Türkiye'de hayvan haklaryla ilgili kanuni düzenlemeler hakknda da bilgi veren Baro Bakan Bozkurt, “Ülkemizde Hayvanlar Koruma Kanunu bulunmaktadr. sminden de anlalaca üzere hayvanlar insanlardan koruma gereklilii kanuna yansmtr ancak bu kanuna aykr davranlarn suç deil de kabahat kapsamnda deerlendirilmesi, dolaysyla verilen cezalarn para cezas olarak kalmas, hayvanlar insan vahetinden koruyamamaktadr. Etrafta pek çok hayvan, Dünya'y sadece kendilerine ait zanneden insanlar tarafndan vurularak, dövülerek, zehirlenerek, tecavüz ve ikence edilerek öldürülmekte ya da sakat braklmaktadr. Her yeri betonlatrp hayvanlarn doal yaam alanlarn yok ettiimizi hiç hesaba katmadan, bir de bizden sadece yaamlarna sayg bekleyen hayvanlar katletmekte, onlara yaanacak alan brakmamaktayz.” dedi.

Çocuklara küçük yalarda alanacak hayvan ve doa sevgisinin, onlara her zaman vicdanl olmay öretmek için en lüzumlu mesele olduunu söyleyen Gökhan Bozkurt, "Bu nedenle okullarda hayvan ve doa sevgisinin müfredata alnarak çocuklara alanmas, gelecek nesillerin dünyay daha yaanlabilir klmas için çok önemlidir. kinci önemli husus, hukuk düzenimiz açsndan hala eya olarak kabul edilen ve bu bak açsyla korunmas gereklilii hissedilen hayvanlarn da bir can tad kabul edilmelidir. Bu kabulün ardndan, her can gibi hayvanlarn da haklar olduu düüncesiyle 5199 Sayl Hayvanlar Koruma Kanunu yerine, Hayvan Haklar Kanunu çkarlmaldr. Ayrca hayvanlara kar yaplan fiillerin de tpk insanlara yaplan fiiller gibi suç olarak tanmlanp Ceza Kanunu kapsamna alnmas acil bir gerekliliktir.” ifadelerini kulland.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..