milivolt electronics world news AKP'nin_asgari_cret_aklamas_gereki_deil-didimhaber.net
05-10-2015

AKP'nin asgari cret aklamas gereki deil

AKP'nin_asgari_cret_aklamas_gereki_deil

CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, AK Parti’nin seçim beyannamesinde açklad asgari ücretin gerçei yanstmadn iddia etti. Aydn Büyükehir Belediyesi’nin, Efeler ilçesi Çetepe Mahallesi’ndeki yerel hizmetler merkezinin açlnda konuan Tezcan, CHP’nin seçim vaadinde asgari ücreti net bin 500 TL yapacan açkladn ancak AK Parti’nin, Asgari Ücret Belirleme Komisyonu'na teklif edeceini belirtmesinin, bunu nasl yapamadklarnn altyapsn oluturmak olduunu savundu.

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde seçim sandklarnn tanmamas yönünde YSK’nn verdii kararn doru ve hukuka uygun olduunu söyleyen Genel Bakan Yardmcs Tezcan, “Bir oyun ve tezgah bozulmutur. Burada özellikle sandklarn tanmas konusunda devlet, herhangi bir bölgeye 'Ben sandk koyamyorum' diyorsa orada egemenlik alann tartmaya açm demektir. O yüzden sandklarn her muhtarlkta, her seçim bölgesinde bir sandn kurulmas zorunluydu ama son dönemde, özellikle valiler ve kaymakamlar eliyle sandklar üzerine planlanan huzursuz edici baz admlar olmal ki bu konuda iktidar partisinin lehine bir sonuç için sandklarn tanmasnn planlandnn üphesi olumutu. YSK, bu hukuka uygun kararyla en azndan bu tartmay kapatm oldu.” dedi.
Bülent Tezcan
AK Parti’nin, seçim programndaki asgari ücretle ilgili açklamalarn da deerlendiren CHP Genel Bakan Yardmcs, “Biz bunun kaynan açklamtk. ktidar, 7 Haziran seçimlerinde bizi dinleyince bunun verilebileceine ikna oldular bugün. Bu konuda bize yanaamyorlar. En azndan bizimkinin yarsndan biraz daha az diyorlar. undan dolay memnunuz, CHP bu seçim sürecinde de ilkleri ifade eden bir parti. ktidar partisinin 13 yldr aklna gelmemi, aklna gelmesi için CHP’nin bunu ifade etmesi gerekiyormu. Bütün partiler bizi takip ediyor. Biz bundan rahatsz deiliz, sonuçta faydalanacak olan vatandalarmz. AK Parti’nin asgari ücret konusunda söylediklerinin, vaadinin altnda bir hile var. Biz asgari ücreti bin 500 TL’ye çkaracaz diyoruz, bunu nasl yapacamz da belirtiyoruz. Onlar sadece, 'Teklif edeceiz' diyorlar. 'Asgari Ücret Komisyonu'na bunu teklif edeceiz' diyorlar. Bu u demektir, 'Biz teklif ettik ama kabul edilmedi'nin altyapsn hazrlamaktr. Biz yine de bu noktaya gelmi olmalarndan memnunuz.” ifadelerini kulland.

Aydn Büyükehir Belediyesi Çetepe Yerel Hizmetler Merkezi'nin açl törenine CHP milletvekilleri Mehmet Fatih Atayve Metin Lütfi Baydar, Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu, partililer ve dier vatandalar katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..