milivolt electronics world news kizleri_sezeryanla_alnan_anneye_1_saat_sonra_kalp_ameliyat-didimhaber.net
07-10-2015

kizleri sezeryanla alnan anneye 1 saat sonra kalp ameliyat

kizleri_sezeryanla_alnan_anneye_1_saat_sonra_kalp_ameliyat

Aydn’da ikiz bebee 7 aylk hamile olan anne hayati tehlikesi bulunduu için sezeryanla bebekleri alnd. Baarl geçen sezeryan sonras anne Seçil Yldrm, bir saat sonra Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)’nde kalp ameliyat oldu. Anne salna kavuurken, 7 aylk olan bebeklerin durumlarnn iyi olduu belirtildi.

ADÜ Tp Fakültesi Uygulama ve Aratrma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dal Bakan Doç. Dr. Hasan Güngör ve ekibi 1 saat önce sezeryanla ikiz bebek dünyaya getiren anne Seçil Yldrm’ yaptklar kalp kapakç ameliyatyla hayata döndürdü. Hamileliinin yedinci aynda kalp kapakçnda kaçak tehisi konulan ve akcierlerinin ödemle dolu olduu tespit edilen anne Seçil Yldrm, ikizlerini sezeryanla dünyaya getirdikten sonra fenalat. Acilen ADÜ Tp Fakültesi Uygulama ve Aratrma Hastanesi’ne sevk edilen anne Seçil Yldrm, hastanede yaplan baarl operasyonla hayata tutundu. 
kizleri sezeryanla alanan anneye 1 saat sonra kalp ameliyat
Geçtiimiz yl bebek haberi ile büyük mutluluk yaayan Yldrm Ailesi 2015 Mart’nda balayan nefes darl ikâyetiyle doktora bavurdu. Yaplan kalp ekosunda, sol kalp kapanda ciddi kaçak ile orta düzeyde darlk ve akcierin tamamen ödem ile dolu olduunu saptanan Yldrm için acil sezeryan karar alnd. Gerçekleen operasyonun ardndan durumu arlaan anne Seçil Yldrm sezeryann gerçekletirildii Aydn Kadn Doum ve Çocuk Hastalklar Hastanesi'nden ADÜ Tp Fakültesi Aratrma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. ADÜ Tp Fakültesi Uygulama ve Aratrma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dal Bakan Doç. Dr. Hasan Güngör, Yldrm’n hastaneye geldiinde solunumunun durma noktasnda olduunu vurgulad. 
kizleri sezeryanla alanan anneye 1 saat sonra kalp ameliyat
Güngör, “Yaptmz tetkiklerin ardndan acil kapak ameliyat yaplmasnn gerektiine karar verdik. Ancak normal hastadan farkl olarak 1 saat önce sezeryan yaplm bir kiiye ameliyata almak hastann hayat açsndan büyük bir riskti. Çünkü hastay ameliyata almamz için kan sulandrc vermemiz gerekiyordu. Zaten ameliyattan çkm ve çok kan kaybetmi birine kan sulandrc verip tekrar ameliyata aldmzda kan kaybndan hastay kaybedebilirdik. Solunum normale dönerken akcierlerdeki ödemin atlmas ile hasta yaam savan kazand. 3-4 gün sonra solunum destek cihazndan ayrlp yaplan seri deerlendirmelerde kalp kapandaki kaçak miktarnn azaldn ve ilaç tedavisi ile takip edilebilecek hale geldiinin gözledik. Normal odada yaplan tedavinin ardndan yakn takip önerilerek taburcu ettik. Kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, anestezi, kadn hastalklar ve doum ekibinin uyum içinde çalarak bir zoru baardk. Bütün arkadalar ikizleri annelerine kavuturmann mutluluunu yayoruz." diye konutu. 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..