milivolt electronics world news Cumhurbakanna_hakaret_suundan_memurluktan_men_edildi-didimhaber.net
15-10-2015

Cumhurbakanna hakaret suundan memurluktan men edildi

Cumhurbakanna_hakaret_suundan_memurluktan_men_edildi

Aydn’da görev yapan Dr. Bilgin Çiftçi, sosyal medyada yaymlad "Gollum ve Erdoan" fotorafyla ilgili soruturmada sonucunda memuriyetten men edildi. Salk Bakanl Halk Sal Kurumu Bakanl’nca, 657 Sayl Devlet Memurlar Kanunu'nun 125. maddesi E ve B bentlerinde göre alnan kararn, henüz Çiftçi'ye tebli edilmedii örenildi.

Halk Sal Kurumu Bakanl Yüksek Disiplin Kurulu’nda savunmas alnan Dr. Çiftçi, devlet büyüklerine hakaret suçundan memuriyetten men edildi. Çiftçi'ye, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’a hakaret etmek ve Devlet Memurlar Kanunu'nun 125. maddesinin E bendinde yer alan, “Yasaklanm her türlü yayn veya siyasi veya ideolojik amaçl bildiri, afi, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoaltmak, datmak veya bunlar kurumlarn herhangi bir yerine asmak veya tehir etmek." suçlamas yöneltildi. "Yüzüklerin Efendisi" filminin karakterlerinden "Gollum" ile Cumhurbakan Erdoan’n, “Yeme, ama ve hayret” hallerinin yan yana koyulduu fotoraf sosyal medya hesabnda yaymlad için Erdoan’a hakaret ettii iddiasyla memuriyetten men cezas verildi.
Bilgin Çiftçi
Bilgin Çiftçi’ye verilen bu cezay, Sevgi Yolu’nda düzenledii basn açklamasyla knayan Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, aile hekimlerine kar hukuksuz ve haksz linç kampanyalar yapldn savundu. Kararn kabul edilemeyeceini söyleyen Aydn, “Bu yaplan kamu görevlisine hakaret deil, görevini hatrlatmaktr. craatlarn mizahi bir uslupla eletirmektir. Devletin tepesinde bulunanlar, vatandalara göre daha ar eletirilere katlanmak zorundalar. Her eletirinin hakaret addedilerek yarglamaya konu yaplmas, toplumu ifade özgürlüü ve demokratik tepkisinden alkoymaktr. Bizler bu hukuksuzluu kabul etmiyor, bu karar verenleri knyoruz.” dedi.
Metin Aydn
Cezann iptali için idare mahkemesine bavuracaklarn söyleyen Çiftçi’nin avukat Hicran Danman ise söz konusu fotorafn hakaret kast tamadn, tamamen mizahi, hiciv niteliinde olduunu savundu. Av. Danman, kararn siyasi olduunu ve hukuken böyle bir kararn alnamayacan iddia etti.

Eletirileri içlerine sindiremedikleri için bunu yaptklarn belirten CHP Aydn Milletvekili Metin Lütfi Baydar da karar knadn söyledi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..