milivolt electronics world news Kuadas_Ahmetbeyli_sahilinde_l_yunus_bal_bulundu-didimhaber.net
15-10-2015

Kuadas Ahmetbeyli sahilinde l yunus bal bulundu

Kuadas_Ahmetbeyli_sahilinde_l_yunus_bal_bulundu

Kuadas gezi yatlarnn güzergahnda kyya vurmu ölü yunus bal bulundu. Bir gezi yat sahibi tarafndan fark edilen Afalina türü yunusun ölüm sebebinin tekneler olabilecei belirtiliyor.

Ölü yunusu inceleyen ve Ekosistemi Koruma Ve Doa Sevenler Dernei (EKODOSD) Bakan Bahattin Sürücü, yunus balnn birkaç gün önce ölmü olduunu belirlediklerini söyledi. Ölü Afalina (Tursiops truncatus) türü yunusla ilgili bilgi veren EKODOSD Bakan Bahattin Sürücü, “Olay sonras ölü yunusun bulunduu yere gittik. Ba bölgesindeki dokularn olmadn ve çene kemiklerinin meydana çktn, kuyruk ksmnn tamamen koptuunu gördük. Grgr teknelerinin alarna taklan baz yunuslarn boulduklar görülmekte ve kendisini kurtarmak isteyen yunuslarn özellikle kuyruklarndan aa dolanmaktadr. Bu tür vakalarda balkçlar kuyruu sk bir ekilde saran a kurtarmak için, yunuslarn kuyruunu keserek denize brakmaktadr. Bu yunusun da onlardan biri olma ihtimali bulunmaktadr. Yaptmz yüzeysel incelemelerden koku, renk ve dokularndaki bozulmalardan yunusun bir süre önce öldüünü tespit ettik. Yunus gibi proteinle beslenen deri dokusu yal olan canllarn çok çabuk bozulduklar ve kokumann ksa sürede olutuunu önceki vakalardan bilmekteyiz.” dedi.

Görütükleri bilim insanlaryla da yunusun büyük ölçüde bozulmas nedeniyle nekropsi yaplmasnn mümkün olmadn örendiklerini belirten Sürücü, “Kuadas’ndan gelen gezi yatlarnn getirdii birçok turistin mola verilen bu koyda ölü bir yunusla karlamalar, koyun bir sahil sitesine 100 metre uzaklkta olmas halk saln ilgilendiren bir durum olduundan, yunus gibi memeli türleriyle ilgili kurum olan zmir Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü’ne bilgi verdik. Ancak bu konuda kendilerinin yardmc olamayacaklarn, zmir hayvanat bahçesiyle görümemizi önerdiler. Yunuslara bakan kurumun Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanl olduunu biliyoruz. Ölü yunusun bir an önce o bölgeden alnarak bir hastalk yaymamas için gömülmesinin salanacana inanyoruz.” dedi.

 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..