milivolt electronics world news Bakan_Erolu,_Nkleer_santralin_riski_kmr_santrallerinden_daha_az,_dedi-didimhaber.net
16-10-2015

Bakan Erolu, Nkleer santralin riski kmr santrallerinden daha az, dedi

Bakan_Erolu,_Nkleer_santralin_riski_kmr_santrallerinden_daha_az,_dedi

Aydn Valisi Erol Ayyldz’ makamnda ziyaret eden Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu, yeni teknoloji nükleer santrallerin riskinin, eski kömür santrallerinden daha az olduunu söyledi. Türkiye’nin nükleer enerjide geri kaldn belirten Erolu, iki yerde nükleer santral çalmasnn devam ettiini, neada ile ilgili bir çalmann kendilerinde bulunmadn söyledi.

Türkiye’nin enerjide da baml olduunu belirten Bakan Erolu, ihtiyac karlamak için nükleer enerjide geride kaldn söyledi. Vali Ayyldz’ ziyaretinde konuan Erolu, “Biz enerjide da bamlyz. Dolaysyla bizim enerjide enerji güvenlii, arz, kendi kaynaklarmzn kullanlmas gibi üç tane politikamz var, bu memleket için. Onun için biz hidroelektrik enerjiyi mümkün mertebe kullanyoruz. Kullanmaya gayret ediyoruz, potansiyelimizi gelitiriyoruz. Rüzgar, güne her türlü destei veriyoruz. Tabii termik santraller mecburen yaplacak. Eskiden termik santrallerin baca gazlar çevreyi çok kirletiyordu ama u anda çok büyük termik santrallerde duman bile çkmyor, çünkü onlara gerekli tedbirler alnyor. Aldryoruz, çok büyük cezalar var, gerekirse kapatlyor.” dedi.
Bakan Erolu Aydn Valisi Erol Ayyldz' ziyaret etti
Nükleer enerjide Türkiye’nin çok geride kaldn belirten Orman ve Su leri Bakan Erolu, “Nükleer santrale gelince samimi olarak unu söylüyorum, Türkiye nükleer santralde çok geride kald. Zaman kaybetti. Nükleer santral, ben bir çevre profesörü olarak, 4 bin tane çevre mühendisi yetitirmi ki dünyada sayl bir kii olarak söylüyorum, Türkiye nükleer enerji santrallerinde çok geri kalmtr. Yaplacak ey, sadece çok ileri teknolojileri, risk olmayan teknolojileri uygun yerde seçmektir. Yaplacak budur. Bir an önce yaplmas da arttr. Bu eski iptidai eyleri brakn. Biz nükleer santral yapmasak bile etrafmza bakn eski nükleer santraller var. Bizim için en büyük tehdit onlar. Üç ayr yerde nükleer santral için geçmi dönemde 30 yl önce Sinop’ta, Akkuyu’da ve bir de neada’da bir çalma yapld. Dolaysyla u anda iki yerde çalma söz konusu, bunlarn etütleri yapld. neada için bize gelen bir ey yok. Çalma yaplan yerler de doa koruma hudutlar ve langoz ormanlar dnda.” dedi.

Kömür santrallerinin, nükleer santrallerden daha tehlikeli olduunu belirten Bakan Erolu, “Hemen snrmzn ötesinde eski nükleer tesisler var, yenisini de yapyor, bunu da dikkate aln. Ermenistan’da da iptidai var, onlarn da kapatlmas lazm bana göre, burnumuzun dibinde. Basn bunlara dikkat ederse daha iyi olur. Benim makalelerim, kitaplarm var, onlar size gönderebilirim. Artk nükleer atklarn bertaraf da u anda mümkün. Herhangi bir riski de kömür santralinin riskinden çok daha düük, bunu da özellikle vurgulamak istiyorum.” eklinde konutu.

Aydn için yaplan yatrmlar ve yaplacak yatrmlar hakknda bilgi de veren Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu, daha sonra Kök ilçesindeki programna geçti. Bakan Erolu, yarn KKTC için yapm tamamlanan su projesinin açlnn da yaplacan belirtti.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..