milivolt electronics world news Siyaset,_7_Haziran_seimi_sonras_doru_snav_veremedi-didimhaber.net
19-10-2015

Siyaset, 7 Haziran seimi sonras doru snav veremedi

Siyaset,_7_Haziran_seimi_sonras_doru_snav_veremedi

Efeler Belediyesi’nin muhtarlarla ilgili düzenledii programda konuan CHP Genel Bakan Yardmcs Aydn Milletvekili Bülent Tezcan, 7 Haziran sonras seçim karar alnmasn eletirdi.

Siyasetin kendisini bir öretmen halk da bir talebe gibi gördüünü iddia eden CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, unlar kaydetti: “Siyasetin ve siyasetçinin görevi milleti imtihan etmek deildir. Siyasetçinin görevi kendisini öretmen, milleti talebe gibi görmek deildir. Millet seçimde karar verdikten sonra 'ben senin kararn beenmedim, ikmale kaldn', ikmal snav gibi, bütünleme snav gibi 'hadi bir daha sanda gidelim, bir kere daha karar ver' deme yetkisine siyaset kurumu sahip olmamal, olamamaldr. Hele de ülkenin problemleri bu kadar arlama altndayken. Çözülmesi gereken ciddi ve temel problemler varken siyaset bu kadar lüks içerisinde hareket edememeliydi. Ama ne yazk ki Türkiye’de siyaset kurumu bu süreçte doru bir snav veremedi.”

Muhtarlarn dorudan demokrasinin en somut örneiyle seçilen yerel halk temsilcileri olduunu ve ve yerel yönetimler olarak da böyle baktklarn belirten CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, muhtarlarn sosyal güvenlikten tutun yaptklar hizmetler karl, krtasiye giderine kadar muhtarlk birimlerinin giderine kadar büyük skntlar içerisinde hizmet vermeye çaltklarn söyledi. 7 Haziran sonras ortaya çkan tablo ve seçim öncesini deerlendiren Tezcan, öyle konutu: “Siyasetin ve siyasetçinin görevi milleti imtihan etmek deildir. Siyasetçinin görevi kendisini öretmen, milleti talebe gibi görmek deildir. Millet seçimde karar verdikten sonra ben senin kararn beenmedim, ikmale kaldn, ikmal snav gibi bütünleme snav gibi hadi bir daha sanda gidelim, bir kere daha karar ver deme yetkisine siyaset kurumu sahip olmamal, olamamaldr. Hele de ülkenin problemleri bu kadar arlama altndayken. Çözülmesi gereken ciddi ve temel problemler varken siyaset bu kadar lüks içerisinde hareket edememeliydi. Ama ne yazk ki Türkiye’de siyaset kurumu bu süreçte doru bir snav veremedi. Bu söylediklerimden bizi, kendimizi tenzih ediyorum, ayryorum. Niye çünkü bandan beri Genel Bakanmz Kemal Klçdarolu ve biz bandan beri hzla Türkiye millet iradesine uygun bir hükümet kurulamad diye çaba harcadk. Bu konuda bize bir görev düüyorsa, biz o koalisyonda yer almaya hazrz dedik. Partilere dayal bir tercih içerisinde olmadan ilkelerimizi koyduk.' O ilkeler etrafnda Türkiye’nin be temel sorun alan var hzla bunlar çözmemiz gerekiyor' dedik. O sorunlar, demokrasi ve hukukun üstünlüü, ekonomik büyüme ve kalknma, eitim, d politika ve toplumsal bar ve uzlay salamak.” 
Bülent Tezcan
Türkiye’nin önündeki problemleri aabilmesi için geçici seçim hükümetlerine deil, geni tabanl yüksek profilli, 4 yllk bir reform hükümetine ihtiyac olduunu kaydeden Tezcan, u ifadeleri kulland: “Gelin bunu kuralm, bizimle kurmak istemiyorsanz hangi partiler bir araya gelecek ve kuracaksa onlar kursunlar, buna da itirazmz yok. Ama Türkiye’de temel iki problem var. Ekonomik kriz, hzla yükselme riski tayor, dolar yükselecek, faiz yükselecek. Bir de terör riski var. Türkiye terörle kar karya kalma riskinde. Bunu aacak güçlü bir hükümetin derhal kurulmas lazm dedik ama olmad. Türkiye kutuplama ve çatma iklimi içerisinde. Bu ülkemiz için geleceimiz için çok büyük bir sknt. Skntnn alt yaps hazrlanyor. Siyaset kurumu uzlama dilini yakalamak zorunda. Siyaset kurumu ksr çekimelerden uzaklamak zorunda. Esnafn problemi var, tarm sektörünün problemi var. Bunlar bir ekilde çözebiliriz, atarak kavga ederek deil, kucaklaarak, uzlaarak birbirimizi anlayarak ortak bir dil gelitirerek. Ama ne yazk ki siyaset kamplamalar ve çatmalar üzerinden tarif edilmeye baland.”
Bülent Tezcan
Terör konusunda daha önceden yaptklar uyarlar hükümetin dikkate almadn, gülüp geçtiklerini ve alay ettiklerini aktaran Tezcan, öyle konutu: “Ama imdi yaadmz noktaya geldik. Bu göz göre göre yaplanlarn sonucunda Türkiye Orta Dou'daki terörün oda haline gelmitir. Bunun için d politikay, siyaset kültürünü yeniden tarif etmemiz lazm. Türkiye’nin toplumsal barn yeniden ina etmemiz lazm. Terörü iktidar hrsyla kullanacak bir malzeme olarak görmekten derhal uzaklamamz lazm. Düünün ki devletin yetkilisi Cumhurbakan’ndan tutun bakanlarna kadar hepsi çkp diyorlarsa ki 400 milletvekili verseydiniz bugün bu terör olmazd. Bakanlk sistemine geçseydik bu terör olmaz. Eer bakan seçtirseydiniz bu terör olmazd diyorlarsa demek ki Türkiye’nin terör iklimiyle iktidar arasnda bir iliki kuruluyor demektir. Bu dehet verici bir ey. Böyle bir eyi kabul etmek mümkün mü?” 

Keyif Bahçesi’nde yaplan muhtarlar bulumasna Efeler Belediye Bakan Mehmet Mesut Özakcan, Meclis üyeleri, CHP Efeler lçe Bakan Bayram nci, muhtarlar ve davetliler katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..