milivolt electronics world news Tezcan:_ktidardan_belirli_sermaye_gruplarna_zel_ve_planl_saldr_var-didimhaber.net
24-10-2015

Tezcan: ktidardan belirli sermaye gruplarna zel ve planl saldr var

Tezcan:_ktidardan_belirli_sermaye_gruplarna_zel_ve_planl_saldr_var

Nazilli Aktif Sanayici ve adamlar Dernei (NASAD) Bakan Necmi Erkan ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret eden CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, iktidarn kendi çizgisine gelmeyen iadamlar ve basn, baz kurumlar araclyla terbiye etmeye çaltn ve bu ortamda giriimcilik özgürlüünden bahsedilemeyeceini söyledi. 

ktidarn ve tepede bulunanlarn sistemli bir ekilde, belirli sermaye gruplar ve basna saldr yaptn iddia eden Tezcan, “Arzumuz, hep daha iyi eyleri konuacamz bir Türkiye. Skntlarmz, eziyeti ifade etmek gibi deil de normal skntlarmz konuabileceimiz günlerimiz inallah gelecek. Ülkemiz skntlardan geçiyor, yaayarak görüyoruz. Aslnda okuyarak örenip tekrar edilmemesi gereken eyleri yaayarak görüyoruz Türkiye’de. Bunlar nedir? Demokrasiye, hukuka ne kadar büyük ihtiyacmz olduudur. Demokrasinin ve hukukun üstünlüünün ne kadar önemli olduunu yaayarak örenmek zorunda kalyoruz.” dedi. Hukukun üstünlüün, toplumun her kesimi için önemli olduuna dikkat çeken Bülent Tezcan, “Eskiden belki demokrasi, hukuk ve hukukun üstünlüü deyince i dünyasn, iadamlarn ilgilendirmeyen, sadece toplumun aydnlarnn, entelektüellerinin kaygs gibi belki anlalyordu ama bir eyi gördük ki bir ülkenin salkl bir ekonomiye sahip olmas, salkl bir yaama sahip olmas, belli bir hatta düzgün ve güven içinde yürüyebilmesi ve halkn kendisini güven içerisinde hissedebilmesi için hukuk ve demokrasiye her eyden önce ihtiyaç var. Türkiye bugün, sistemi tek bir kiinin heves ve hevasna balam, bütün sistem buna göre akort edilmi, dizayn edilmi, böyle yürütmeye çalyorlar. Bu tablodan kaynaklanan ciddi skntlar var. Sizler i dünyasnn önemli temsilcilerisiniz. Üreterek Türkiye’nin ekonomisine katkda bulunan iadamlarsnz. Türkiye tarihinin hiçbir döneminde, i dünyasnn bu kadar iktidar zulmü altnda ezildii baka bir dönem herhalde yaanmamtr. Zaman zaman iadamlarnn iktidarla bireysel çatmalar olmutur, olabilir. Bu dönemde iktidarn tepesindeki isimlerden kaynaklanan, sistemli bir biçimde belirli sermaye gruplarna özel ve planl saldrnn olduunu görüyoruz. Buna bal olarak belirli medya gruplarna özel, planl bir saldrnn olduunu görüyoruz. Demokrasi ve hukuk devleti açsndan kabul edilebilir bir ey deil. Türkiye’nin ekonomisi ve kalknmas için de kabul edilebilir bir ey deil. Türkiye’nin kalc kalknmasn istiyorsak sermayenin güven içerisinde yatrm yapabilecei, hukuki güvenliin olduu, sermaye güvenliinin olduu bir ülke olmak lazm. Bunun için de yargnn bamsz, hukukun üstünlüünün saland bir sisteme ihtiyaç var.” eklinde konutu.

Bugün Türkiye’de giriim özgürlüünden bahsetmenin mümkün olmadn savunan CHP Genel Bakan Yardmcs Tezcan, “Vergi daireleri, iadamlarn terbiye etme aracna dönümü. ktidar çizgisine, hattna çekme aracna dönümü. Cumhurbakan’nn houna gitmiyorsa bir sermaye grubu, ertesi gün Maliye kapsna dikiliyor. Babakan\'n, hükümetin houna gitmedi diye Maliyeciler kapnn önünde dikiliyor. ktidarn houna gitmeyen, istedii çizgide yürümeyen, yani terbiye edemedikleri, kendi pencerelerinden, kendi açlarndan terbiye edemedikleri kim varsa, boyun ediremedikleri kim varsa hepsine bir kulp takp hedef gösteriyorlar. Böyle bir ülkede, ne yabanc sermayenin gelmesi mümkün ne yatrmcnn önünü görerek Türkiye’de yatrm yapmas mümkün ne de ekonomik anlamda kalknmas ve problemlerini çözebilmesi mümkün. Bu hastalkl yapnn derhal tedavi edilmesi gerekiyor. Toplumu ezen, kendinden olmayan herkesi yok eden bir iktidar basksndan bir an önce kurtulmak ve syrlmak zorundayz.” dedi.

Ziyaretten mutlu olduklarn belirten NASAD Bakan Erkan da Bülent Tezcan’a teekkür etti.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..