milivolt electronics world news Dandalaz_Kprs_yklp_yenisi_yaplacak-didimhaber.net
02-11-2015

Dandalaz Kprs yklp yenisi yaplacak

Dandalaz_Kprs_yklp_yenisi_yaplacak

Aydn’n Karacasu ilçesindeki, restorasyon çalmasnda zarar gören 589 yllk Dandalaz Köprüsü tamamen yklacak. Elde edilecek malzemeleri de kullanarak köprüyü yeniden ina edeceklerini belirten Karayollar 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uralolu, “Mevcut yapy komple ykacaz. Kullanabileceimiz bütün talar ayracaz. Yeniden köprüyü, batan yaplyormu gibi yapacaz.” dedi.

Aydn’da 6 asr öncenin mimarisiyle yaplan Dandalaz Köprüsü, restorasyon srasnda yklmt. 1426 ylnda Sultan 2. Murat tarafndan Tavas yolu üzerinde yaptrlan, kervan ve ticaret yolunu Dandalaz Çay üzerinde birbirine balayan köprünün baz kemer talar ve yapnn büyük bölümü zamanla zarar gördü. Karayollar 2. Bölge Müdürlüü, restorasyon için bir üniversiteden profesöre hazrlatt projeyle ihaleye çkt. Proje onaylandktan sonra ihaleyi alan firma, 2014 Eylül aynda çalmalara balad. Alttan yaplmas planlanan iskele, köprünün çökme tehlikesi olduu için darda kuruldu. skele, ray sistemiyle köprüye yanatrld. Restorasyon çalmalar srasnda tarihi köprü, ana kemerden koparak büyük zarar gördü, iskeleyle birlikte ykld. Yklan köprüde Karayollar 2. Bölge Müdürlüü, Aydn Kültür ve Turizm l Müdürlüü ile zmir 2 No\'lu Kültür ve Tabiat Varlklarn Koruma Kurulu ekipleri inceleme yapt. Tarihi köprünün, heyelan sebebiyle ykld tespit edildi.

Dandalaz Köprüsü için yeniden çalma balattklarn belirten Karayollar 2. Bölge Müdürü Uralolu, “Dandalaz Köprüsü, güzide bir köprü. Görsellerini paylaabileceimiz bir yap. Eski bir köprü. Karacasu tarafndaki aya çok ciddi bir ekilde oyulmu. Köprünün altna girmeyle ilgili çok ciddi bir risk vard. Biz burada üniversitelerle ortak çalarak. ortak bir proje ürettik ve iskeleyi alttan kurmak yerine açktan kurarak, çünkü alta girmeyle ilgili risk vard. iskeleyi açkta kurarak raylarla beraber iskeleyi köprünün altna sürdük. Önce kemerin kendisini salama aldk. Salama aldktan sonra da yapmamz gereken tabliyenin belli bir bölümüne kadar krlp tekrar kemerin yaplmasyla ilgili çalma yaptmz srada, ar yalarn da etkisiyle Karacasu tarafndaki ayan olduu bölümde ciddi bir heyelan olarak, hem köprünün kendisinin yklmasna hem de oraya koyduumuz iskelenin komple çökmesine sebebiyet verdi. Oradaki ihalenin içerii de deiti, proje de kadük kald. Biz kurumsal görüüyoruz. u anda biz ancak o ihaleyi tasfiye edebildik. Oradaki ii yapan müteahhitle ancak hukukumuzu bitirebildik. imdi yeniden bir proje yapma sürecini balattk. Projesini yapacaz. Burada kurul onay zorunludur. Bir mevcut yapy komple ykacaz. Kullanabileceimiz bütün talar ayracaz. Yeniden köprüyü, batan yaplyormu gibi yapacaz.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..