milivolt electronics world news Aydnl_giriimci_kadnlardan_1,75_milyon_dolarlk_proje-didimhaber.net
20-11-2015

Aydnl giriimci kadnlardan 1,75 milyon dolarlk proje

Aydnl_giriimci_kadnlardan_1,75_milyon_dolarlk_proje

Aydn’da 17 gda firmasn biraraya getirerek uluslararas rekabet için proje hazrlayan kadn giriimciler, 1 milyon 750 bin dolarlk projeyle firmalar be ülkede tantacak. \"Aydn li Gda Sektöründe Markalama, Tantm ve Uluslararaslama Odakl birlikleriyle Rekabetçiliin Gelitirilmesi\" projesiyle firmalarn sürdürülebilir ihracat yapabilmesi ve uluslararas rekabet gücü gelitirmesi salanacak. 

Aydn Sanayi Odas (AYSO) ve Aydn l Kadn Giriimciler Kurulu (KAGK) ortaklyla hazrlanacak projeyle belirlenen firmalarn uluslararas rekabet gücünün arttrlmas planlanyor. Ekonomi Bakanl’nn Uluslararas Rekabetçiliin Gelitirilmesi (UR-GE) program kapsamnda destek alan projeyle ilgili konuan Aydn KAGK Bakan Esen Türker, ilin ekonomisine 1,5 milyon dolar girdi salanacan söyledi. Bu projeyi önemsediklerini belirten Eser, “Aydn, tarm ve gda sektörüyle önde olan bir ehir. Bu tür çalmalar da firmalarn hem ekonomisini hem de vizyonunu arttracak projelerdir. Bizim bakmz, bu projeyle Aydn’a 1 milyon 570 bin dolar gelecek. Para varsa her eyin çözümü var.” dedi.

Aydn’daki gda sektöründe markalama, tantm ve uluslararaslama odakl ibirliiyle rekabetçiliin gelitirilmesini amaçladklarn belirten koordinatör Hatice Gülpnar ise projenin 36 ay süreceini kaydetti. Gülpnar, “Projemizin be ana faaliyet alan var. Bunlardan birisi ihtiyaç analizi. Sektörde bu projeye katlacak olan firmalarla birlikte, kümeyi oluturan firmalarla birlikte ihtiyaç analizi yaplacak. Sektörün ve firmalarn hangi konularda eksiklikleri var, hangi konularda iyiler, hangi pazarlarda iyiyiz analizinden sonra dier faaliyetlerimize balayacaz. Bundan sonra da yurtdnda alm heyetleri ya da yurtdndaki pazarlara açlabiliyoruz. Bu en fazla 10 yurtdn destekliyor. Biz bu projede ihtiyaç analizinden sonra iyi olduumuz ya da iyi olmadmz be ülkeyle çalacaz. Bu ülkeler, ihtiyaç analizinden sonra belli olacak. Eitim ve danmanlk hizmeti de alacaz, bireysel danmanlk. UR-GE kapsamnda bu firmalar, her türlü faaliyetlerinde yüzde 70 destek alacaklar. Bu firmalardan ihracat yapanlar, fuarlara katldklarnda da destek alacak.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..