milivolt electronics world news Yeni_yaplacak_bir_jeotermal_santral_iin_daha_dava_ald-didimhaber.net
20-11-2015

Yeni yaplacak bir jeotermal santral iin daha dava ald

Yeni_yaplacak_bir_jeotermal_santral_iin_daha_dava_ald

Özel jeotermal firmalarnn santral kurmak için Aydn Valilii’nden ald, \"Çevresel Etki Deerlendirme (ÇED) raporu gerekli deildir\" kararna, vatandalarn itirazlar devam ediyor. Geçen günlerde bir santral için verilen raporunun iptali açlandan sonra yeni bir santral için de dava açld. Mahkeme, bilirkii raporuna göre karar verecek.

Efeler ilçesi, mamköy mevkisinde yapm devam eden jeotermal santral için Aydn Valilii’nin verdii \"ÇED gerekli deildir\" raporunun iptali için dava açan Efgan Çetin, dier mahalle sakinleri ve avukatlar, bilirkii çalmasna katlmak için santral inaatnn önünde topland. Hakim eliinde jeotermal enerji tesisine gelen bilirkii ekibinin çalmasna sadece avukatlar alnd.
\"Jeotermal
ehrin jeotermal kirliliiyle adeta yaanamaz hale getirilmeye çalldn iddia eden Aydn Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) Bakan Mehmet Vergili, \"ÇED gerekli deildir\" raporunun, buralarda yaayanlara sorulmadan verildiini söyledi. Enerji için çevre ve topran katledildiini, insan salnn da tehlikeye sokulduunu söyledi. Halk ve çevre saln tehdit eden jeotermal santrallere kar olduklarn belirten, dava açanlardan Çetin ise insanlarn ve hayvanlarn yaam alanlarnn ve tarm alanlarnn yok edildiini savundu. Çetin, “Jeotermal santral yaplan bu alan, zeytinlik aland. Sahibi Almanya’da yayor. Buray zeytinlik alan vasfndan çkarp Efeler Belediyesi’nden alnan imar izniyle de santral yapyorlar. Buraya geçen yl, \'ÇED gerekli deildir\' karar verilmi. Bu kararn iptali için Aydn Bölge dare Mahkemesi’nde dava açtk. Mahkeme de bugün bilirkiiyle gelip inceleme yapacak. Biz de avukatlarmzla bu incelemeye katlacaz. Halktan görü alnmadan. \'ÇED gerekli deildir\' raporu verilmi. Bölge de zaten yaam alanlarna çok yakn; tarm arazisi, zeytinlik alanlar. Bu davaya müdahil olan 40\'tan fazla kiiyiz.“ dedi.

Çok sayda çevreci vatandan da seyretmek için geldii bilirkii çalmasna avukatlar dnda kimse alnmaynca bir ara ortam gerildi. Firmann avukatnn araya girmesiyle oradakiler yattrlrken bilirkii heyeti, davaclarn ve firmann avukatlaryla birlikte tesis ve çevresinde inceleme yapt.

Jeotermal santralin yapld mamköy Mahallesi’nde oturan 82 yandaki Ali Rza Cihan da kendi tarlalarn da istediklerini ancak vermediini söyledi. Eskiden temiz havas ve suyuyla yaadklar yerlerin kirlendiini belirten Cihan, jeotermal tesis istemediklerini ifade etti. Santralin yapld yerin yannda oturan Semiha Bayndr ise pis kokudan duramadklarn belirtti. Sabahlar evlerini havalandrmak için pencere açamadklarn, jeotermal tesisinden gelen kokudan rahatsz olduklarn söyleyen Bayndr, “Pencereyi açnca sanki lamdan koku geliyor gibi. Olumu evlendirdim, evine gittiimde gelinim, evin kokudan geçilmediini söyledi. Hep bu jeotermalden gelen kokular. Nefes alamyoruz. Biz insanca yaamak istiyoruz.” dedi. Aydn’n temiz havas için buraya yerletiini ve 15 yldr da santral yaplan yerin yaknnda oturduunu belirten 55 yandaki Mirze Avc, “Jeotermalin kokusundan nefes alamyoruz. Buralardan da gideceiz. Evlerimizi satp baka yerlere yerleeceiz. Baka çaremiz kalmad.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..