milivolt electronics world news Aydn_Barosu:_Dn_adalet_katledilmitir-didimhaber.net
28-11-2015

Aydn Barosu: Dn adalet katledilmitir

Aydn_Barosu:_Dn_adalet_katledilmitir

Aydn Baro Bakan Gökhan Bozkurt, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmalarn “Adaletin katledilmesi” olarak deerlendirdi.

Adaleti katleden herkesin bir gün mutlaka adil bir yargcn hükmüyle hukuk önünde hesap vereceini belirten Bozkurt, “En banda ifade etmek isteriz ki, Aydn Barosu basn özgürlüü dahil tüm temel hak ve özgürlüklerin ve hukukun yannda taraftr. Dün Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül yaptklar bir haber sebebiyle tutukland. Gördük ki, esasen bir ceza yarglamas tedbiri, yani bir hukuk uygulamas olan tutuklama artk öyle deildir. Hukukla uzaktan yakndan ilgisi bulunmayan bir ilem haline gelmitir. O yüzden, bugün Anayasa\'dan, yasalardan falan bahsetmenin bir anlam yoktur. Zaten, özgürlük hakimi adn verdikleri Sulh Ceza Hakimleri’nin yasalardan bihaber olduklarn düünmek mümkün deildir. Belirtmek isteriz ki, tutuklanan gazeteciler deil, gazeteciliktir. Tutuklanan haber alma özgürlüümüzdür. Katledilen ise bizzat adaletin kendisidir.” dedi

Özel görevli Sulh Ceza Mahkemeleri’nin son icraatnn bütün özgürlüklerin toptan tutuklanmas olduunu kaydeden Aydn Baro Bakan Bozkurt, sözlerini öyle tamamlad: “Bu hukuki bir tedbir deildir. Korkutmadr, sindirmedir, baskdr. Uslu durmayana ders, henüz tutuklanmam olanlara ise gözda anlamna gelebilecek cümlelerle bu tutuklamalar bir arada deerlendirmek hukuk adna ürkütücü olmaktadr. Daha vahim olan ise, bunlarn ne yazk ki yarg eliyle somut ve gerçek aclara dönümesidir. Demokrasimiz, herkesin potansiyel tutuklu olduu ve srann kendisine gelmesini bekledii bir seviyeye düürülmütür. Yazk ki ilenen suçlarn soruturulmasna harcanmas gereken mesai ve enerjinin, haber alma hakkna ve habercilie kar mücadeleye kanalize edildii korkunç bir noktadayz. Ancak unutulmamaldr ki her gecenin bir sabah vardr. Birileri, tutuklanacak yeni gazetecilerin haberini yapacak baka gazeteciler kalmayacan düünüyorsa, açk bir yanlg içindedirler. Bu ülkede namuslu, cesur insanlar, hukukçular ve gazeteciler her zaman var olacaktr. Son söz olarak dün olduu gibi, adaleti katleden herkes, bir gün mutlaka adil bir yargcn hükmüyle hukuk önünde hesap verecektir.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..