milivolt electronics world news ener:_Atlan_manetlerde_art_niyet_aramak,_lkeyi_gvensizlie_gtrr-didimhaber.net
29-11-2015

ener: Atlan manetlerde art niyet aramak, lkeyi gvensizlie gtrr

ener:_Atlan_manetlerde_art_niyet_aramak,_lkeyi_gvensizlie_gtrr

Aydn Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Bakan Vekili Semra ener, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül\'ün tutuklanmasyla ilgili açklama yapt. ener, “Toplumun haber alma ve bilgi edinme hakkn kullanan gazetecilerin att manetlerde art niyet aramak, ülkeyi güvensizlie götürebilecek tehlikeleri de beraberinde getirir.” dedi.

Gazetecilik meslei, ülkeleri, devletleri, hükümetleri, partileri, kamu adna denetleme yetkisi olduunu belirten AGC Bakan Vekili Semra ener, “Gazeteci, kanunlarla kendisine verilen bu yetki ve sorumlulukla hareket eden kiidir. Gazetecilerin gazetelerinde yer verdii haberler, sadece kamuyu bilgilendirmekle kalmaz. Ayn zamanda yönetimde zafiyet gösteren yöneticiler varsa, devletin her kademesindeki sorumlulara bu konuda da kolaylk ve denetim salar. Bugün kamu yada özel sektörde iinde yapmamas gerekenleri yapm yönetici ve kamu görevlilerinin en büyük korkusu, basn tarafndan deifre edilmektir. Çünkü basn, kanunlarla kendisine verilen bu yetkiyi kullanrken, hiç kimseden emir yada yetki almaz. Tamamen kendi hür iradesi ve mesleinin kendisine verdii sorumluluk bilinci ile hareket eder. Nerede bir yanl ve yanllk görürse üstüne gitmek ve bu yanl yapan deifre etmek, ona kanunlarn verdii yegane sorumluluktur. Devletin hangi kademesi olursa olsun eer bir aksaklk ve yanl görürse de, bunu yapan kim olursa olsun ortaya çkarmak ve gereinin yaplmasn salamak gibi de bir misyonu vardr. Basn susmaz, basn susturulamaz. Eer susar ve susturulursa o ülkede demokrasi ve özgürlüklerden bahsedilmesi söz konusu bile olamaz. Dünyann pek çok ülkesinde basn özgürlüü, o ülkelerde otokontrolü kendiliinden salar ve basna verilen bu özgürlük, yönetimleri rahatsz etse de salad oto kontrol sayesinde, daha effaf bir yönetim olgusunun teminatdr. Kamu düzenini salamas açsndan olmazsa olmaz bir olgu olan basn özgürlüünün ülkemizde bu kadar çok tartlr ve konuulur olmas endie vericidir. Sadece kamunun deil, demokratik ülkelerde yönetim kademesindekilerin en büyük yaptrm olmas gereken basn kurulular ve gazeteciler, maalesef ba tac edilmeleri gereken yerde hak etmedikleri muamelelere maruz braklmaktadrlar. Görevini en iyi ekilde gerçekletirmek, meslek hayat boyunca her yeni güne hayatnn manetini atma sevdas ile uyanan gazeteciler, her türlü hukuk d itham ve suçlamalarla ypratlmamal, aksine demokrasinin olmazsa olmazlar olarak hak ettikleri deeri görmelidirler.” eklinde konutu.

ener, gazeteciyi toplum gözünde suçlu ilan etmek, küçük düürmek, mesleini itibarszlatrmak ve gelecek kuaklara telafi mümkün olmayan bir gazetecilik olgusu brakmann, özgür bir ülkede yaplabilecek en büyük hata olduunu söyledi. ener, unlar ifade etti: “Elbette gazeteci olmak demek; hukuk tanmamak, ast astk kestii kestik bir anlayla etrafa saldrmak demek de deildir. Toplumun haber alma ve bilgi edinme hakkn kullanan gazetecilerin att manetlerde art niyet aramak, ülkeyi güvensizlie götürebilecek tehlikeleri de beraberinde getirir. Kald ki basn kanununa göre; basnla ilgili ilenen suçlarla ilgili 4 ay içerisinde dava açlmas gerekmektedir ibaresi kanunlarla sabittir. 

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül\'ün MT TIR\'laryla ilgili haberinin Cumhuriyet gazetesinde 29 Mays ve 12 Haziran\'da yaynland unutulmamaldr. Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül, savclk tarafndan hakimlie devletin güvenlii veya iç veya d siyasal yararlar bakmndan, nitelii itibaryla gizli kalmas gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadyla temin etmek, devletin güvenlii veya iç veya d siyasal yararlar bakmndan nitelii itibaryla gizli kalmas gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadyla açklamak ve silahl terör örgütüne üye olmakszn bilerek ve isteyerek yardm etmek suçlarndan tutuklanmalar talebiyle sevk edilmitir. Bunlar çok ciddi ithamlar olmakla beraber halkn haber alma özgürlüü için çalan her gazeteci için endie verici sonuçlar da dourabilir. Türkiye Cumhuriyeti’nde görev yapan bir gazeteci olarak yargya olan inancm, mesleimin anayasa ve kanunlarla korunduuna olan güvencim nedeniyledir. Bata Cumhuriyet gazetesi okurlar ve tüm gazeteci meslektalarma geçmi olsun dileklerimi sunuyor hiçbir çkar olmadan tek ii kamuyu bilgilendirmek olan tüm gazetecilere sayglarm sunuyorum.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..