milivolt electronics world news Toprak_kaymas_madurlar_eylem_yapt-didimhaber.net
08-12-2015

Toprak kaymas madurlar eylem yapt

Toprak_kaymas_madurlar_eylem_yapt

Aydn’n Kuadas ilçesinde toprak kaymas nedeniyle bir yldan fazladr evlerine giremeyen vatandalar Aydn Büyükehir Belediye binas önünde eylem yapt. Sorunlarnn çözümü için muhatap bulamamaktan yaknan vatandalar, hukuk mücadelelerinde sürekli hakim deitirdiini ve dosyann nöbetçi mahkemeler arasnda dolatrldn iddia etti.

Kuadas’nda 2014 yl kasm aynda Kadnlar Denizi Mahallesi Sanayi Sitesi çevresinde üç sitenin bulunduu alanda toprak kaymas meydana gelmiti. Saanak ya ve iki inaat firmasnn hafriyat çalmas nedeniyle meydana geldii öne sürülen toprak kaymasnn ardndan sitelerde kayma ve çatlaklar olmu, 120 dairelik 3 site boatlmt. Bir yldr kira ve deiik yardmlarla baka yerlerde yaayan site sakinleri, sorunlarnn çözümü için muhatap bulamadklarn belirtti.
\"Toprak
Aydn Büyükehir Belediye Meclisi’nde de gündeme gelen sorunun çözümü göçük olan alann afet bölgesi ilan edilmesi gerektii belirtildi. Meclise bakanlk yapan Aydn Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu, “Burann afet bölgesi yaplmas gerekiyor. Bu konuda yazma yapld. mar Dairesi Bakanl ile de görüüldü. Biz madurlarla görüebiliriz ama burann afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor kaymadan dolay. Belediyemiz kanunlarla yönetiliyor. Burann ilçe kaymakam tarafndan afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Önce mar Daire Bakanmz ile görüsünler.” dedi.

Meclis toplants sonras ellerinde pankart ve dövizlerle eylem yapmak isteyen madurlara Aydn Büyükehir Belediye zabta ekipleri önce izin vermedi. Belediye binas giriinde yaanan tartma sonras madurlar merdivenlerde eylem yapt. 13 aydr evlerine giremediklerini ve muhatap bulamadklarn belirten madurlardan Gül Bayrak, “Biz rantçya kurban gittik. Hiçbir suçumuz yok. Belediye izin vermi, öbürü kazm, hatal yapm. Bütün evleri koca üç siteyi kaydrdlar. Bir yl akndr kimse ilgilenmiyor. Özlem Çerçiolu dönüp bakmad bile arkasna. Bir kere yanmza gelip sorununuz nedir demedi. Bu kazya biz izin vermedik, biz kaydrmadk. Sorunumuzun çözümü için nasl bir yol izliyorlar hiçbir eyden haberimiz yok. Sürünüp duruyoruz ortalkta. Daha ne kadar sürüneceiz. Mahkeme desen Türkiye’de adalet yok. Nöbetçi mahkemeler birbirinin üzerine atp duruyor, hakimler deiip duruyor.” eklinde konutu.

Grup protesto eylemi sonras Aydn Büyükehir Belediyesi’ne girerek mar Dairesi Bakanl’nda yetkililerle görütü. Büyükehir Belediye mar Dairesi Bakanl, konut alannn afet bölgesi ilan edilmesi için giriimlerde bulunulduunu ancak bir sonuç alnamad bildirdi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..