milivolt electronics world news Aktif_Eitim_Sen:_retmenlerin_yzde_78ine_mobbing_uygulanyor-didimhaber.net
15-12-2015

Aktif Eitim Sen: retmenlerin yzde 78ine mobbing uygulanyor

Aktif_Eitim_Sen:_retmenlerin_yzde_78ine_mobbing_uygulanyor

Aktif Eitimciler Sendikas (Aktif Eitim Sen), kuruluunun 2. yln Aydn’da da kutlad. Üyelerin katld kutlamada konuan Aktif Eitim Sen Genel Bakan Yardmcs Seyit Mehmet Tezcan, “Sendika, üyenin üzerinde ateten bir gömlek deil, bu kadar kanunla güvence altna alnan sendika, koruyan çelik bir zrhtr. Öretmenlerimiz de çelikten bir zrhla kuanmak istiyorlarsa Aktif Eitim Sen veya baka sendikaya üye olsunlar.” dedi.

Eitimcilerin onlarca sknts bulunduunu, en önde geleninin ise mobbing olduunu belirten Tezcan, “Bizlerin gerek kamuoyu nezdinde, gerek yetkililer, örenciler ve veliler nezdinde etkimizi azaltan en büyük sorun, mesleki itibar sorunudur. Bizler, eitimin ve öretmenin etkisini azaltan bu sorunlarla mücadele etmeliyiz. Yaplan anketler göstermitir ki eitimcilerin büyük sorunlarndan birisi mobbingdir. Öretmenlerin yüzde 78-80’i mobbing görüyor. Çalt kurumlarda öretmenler, mobbinge maruz kalyorlar. Bir ekilde öretmenler yöneticilerin, okul idaresinin belki bir bak, bir sözü, belki bir el sallamas eklinde mobbbinge uruyorlar.” eklinde konutu.

Öretmenlerin toplumun sigortas olduunu belirten Genel Bakan Tezcan, “Bizler nerede bir yanl görürsek eletiren, nerede bir doru görürsek alklayan bir meslee sahibiz. Sendikaclk, Anayasa ve yasalarla güvence altndadr. Eitim, milli bir mesele olarak ele alnmal ve siyasetüstü olarak deerlendirilmelidir. Milletin menfaatleri, bireyin menfaatlerinden önce gelmelidir. Bireyler, toplum, devlet, tüm ileyiinde adalet öncelikli davranmak zorundadr. Ülkemizin sorunlarnn ksr çekimelerle düzelmediine en büyük ahit yakn tarihimizdir. Bu noktada çözüm arayanlar ve çözüm makamnda olanlar, çözüm isteklerine desteklerini, koulsuz bir ekilde her ortamda dile getirmek durumundadrlar. Gerek toplum gerek ülkeyi yönetenler, yapm olduklar her ite siyasi, sendikal, etnik ve ideolojik olan her eyi bir kenara brakmaldrlar. Eer sorunlar çözmek istiyorsak, çözüme azmedenlerin hepsi, bilimsel toplantlarda çözümle ilgili önerilerini ortaya koymaldrlar.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..